Ermenistan’ın başkenti Erivan’da coşkulu Newroz kutlaması

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Arno Babacaniyan salonunda düzenlenen kitlesel bir etkinlikle Newroz kutlandı.

Etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridi protesto etmek amacıyla 20 Şubat günü bedenini ateşe veren ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Uğur Şakar ile tecride karşı Türkiye zindanında gerçekleştirdiği fedai eylemle şehit düşen Zülküf Gezen’in direnişleri sahiplendi.

Uğur Şakar ve Zülküf Gezen şahsında Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinliğe Ermenistan Asuri parlamenteri Arsen Mixayilov, Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Dr. Hamlet Zaqaviyan ve birçok Ermeni yazar da katıldı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Newroz mesajı da okunduğu kutlamada, Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği üyesi şehit annesi Kubar Kalaşyan bütün direnenlerin Newrozunu kutladığını, zafer direnenlerin olacağını söyledi.

Ermenistan Kürt Birliği Başkanı ve KNK üyesi parlamenter Kinyaz Hasanov, Newroz bayramını dünyanın dört bir yanında olan Kürtlerin her yıl coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Hasanov, “Newroz Kürt halkının Newroz’udur. Bu  Newroz Mazlum Doğan’ın Newroz’udur. Bu Newroz Önder Apo’nun özgürlüğünün Newroz’u olacaktır” dedi.

Kürdistan Komitesi Başkanı Jênîka Qadir “Newroz’un zalimlere karşı başkaldırı ve aynı zamanda direniş bayramı olduğunu vurguladı.

Suriyeli Ermeni Hovaneş Berberyan, Kürt halkının Newroz’unu kutlayarak Kürt Ermeni dostluğuna dikkat çekti.

Kutlamaya Azad Bedran, Bazo Memedova,  Fêrîkê Ûsib, Vladik Xudoyan, Robert Davoyan, Elegez çocuk skeç grubu, Frunzik Avaşîn, Rojhılat Kürtlerinden Dünya Feroxmenêj ve Ermeni grubunun sahne aldığı kutlama halaylarla sona erdi.