Eylemcilerin aileleri Sol Partili vekillerle görüştü

Strasbourg’da açlık grevi eylemleri 87. güne giren aktivistlerin aileleri Alman Federal Meclisi’nde grubu bulunan Sol Partili vekillerle görüştü. Vekiller, grevcilerin sesinin duyulması için daha fazla girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.

Fransa’nın Strasbourg kentinde açlık grevi eylemleri 87. güne giren aktivistlerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ile Agit Ural’ın aileleri bugün Federal Meclis’te Sol Parti üyesi parlamenterlerle bir araya geldi. Görüşmeye Sol Parti Eşbaşkan Yardımcısı Martina Renner, vekiller Gökay Akbulut ve Doris Achelwilm katıldı.

HDP eski milletvekili Sibel Yiğitalp’ın da katıldığı görüşmede aileler aktivistlerin son durumları hakkında vekillere bilgi verdi. Aileler, sağlık durumları her geçen kötüleşen açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin gerçekleşmesi için acil olarak harekete geçilmesi gerektiğini belirttiler. Özellikle Yüksel Koç’un kızı Dilan Koç ve Agit Ural’ın 9 yaşındaki kızı Tamara Ural babaları için duydukları kaygıları dile getirdiler.

VEKİLLER: DAHA FAZLA ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Aileler, sağlık durumları ağırlaşmasına rağmen açlık grevi eylemini sürdürmekte kararlı olan akvistlerin talebi olan İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması gerektiğini belirterek şu görüşü dile getirdiler: “İmralı’daki tecridin kalkması Türkiye’de genel siyasette farklı bir kapı aralayacak.”

Sol Partili vekiller ise açlık grevi eylemcilerinin seslerinin duyulması için ellerinden geleni yaptıklarını, Alman hükümeti ile kamuoyunun harekete geçmesi için daha fazla çaba göstereceklerini bildirdiler. Vekiller bundan sonra özellikle eyaletler çapında girişimlerde bulanacaklarına dikkat çekerek, Sol Parti olarak açlık grevcileriyle dayanışma amacıyla bir miting düzenleyebileceklerini ve bu konuyu parti yönetimine sunacaklarını söylediler.

Fransa’nın Strasbuorg kentinde açlık grevini sürdüren aktivistlerin aileleri geçtiğimiz hafta başkent Berlin’de başbakanlık binası önünde üç günlük nöbet eylemi düzenlemiş, direnişçilerin taleplerinin derhal gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

HÜKÜMET NEDEN MEKTUPLARA YANIT VERMİYOR?

Ayrıca 13 Şubat günü Strasbourg’daki açlık grevcileri adına Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, Almanya Cumhurbaşkanı Franz-Walter Steinmeier, Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a mektup göndermişti. Mektuplara hala resmi bir yanıt verilmiş değil.

Federal Hükümet’e mektuplara neden yanıt verilmediğini soran Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut’a geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Andreas Michaelis şu yanıtı vermişti: “KCDK-E Avrupa’da PKK’ye yakın bir çatı organizasyonudur ve Almanya’da yasaklı olan PKK’nin siyasi kolu olarak kabul ediliyor. Bu yüzden KCDK-E Eşbaşkanı adıyla 13 Şubat’ta gönderilen mektuba cevap veremeyiz.”