Faşist saldırıları protestolar sürüyor

Avusturya’nın başkenti Viyana, Almanya’nın Krefeld, Frieburg ile Essen ve İtalya’nın Firenze kentinde düzenlenen eylemlere Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk devletinin Kobanê’nin Helîncê köyüne yönelik düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla bir miting ve yürüyüş düzenlendi.

Avusturya Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği miting ve yürüyüşe Kürdistanlıların yanı sıra Türkiyeli sol sosyalist örgütler çevreleri ve Avusturyalı anti faşist gruplar katıldı.

Yürüyüş başlamadan önce Kobanê'de şehit edilen üç Kürt kadın şahsında Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından halk, Columbusplatz'dan Türk büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti.

Türk devletinin işgal saldırılarının protesto edildiği yürüyüş boyunca "Yaşasın devrimci dayanışma", "Gerilla intikam, intikam", "Dişe diş kana kan seninleyiz Kürdistan", "TC Kürdistan’dan defol", "Katil Erdoğan", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Öcalan'a özgürlük", "Kürdistan’a statü", "Biji Serok Apo", "Be Serok jiyan na be", "Biji HPG", "Biji YPG", "Biji YPJ", “Bakur, Bajur, Rojhılat hemu kurdın yek welat", “Es lebe Kürdistan", "Es lebe internationale Solidarität", "Wiener Polizisten schützen die faşisten" Siyamonti tu anti faşisti" sloganları atarak kin ve öfkelerini dile getirerek faşizme Avusturya'da yer olmadığı mesajı verildi.

Yaklaşık 3 saat süren yürüyüş ve mitin sloganlar eşliğinde sona erdi. Mitingde bir konuşma yapan siyasetçi Berivan Aslan “Irkçı faşistlere buradan sesleniyoruz. Kürtler ve sosyalistler geçit vermedi ve bundan sonra da geçit vermeyecektir, bunu böyle bilin.”

KREFELD

Almanya’nın Krefeld kentinde de Şehid Uğur Şakar Meclisi ile Alman sol partiler ortaklaşa düzenledikleri eylemle Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

HBF’den başlayan yürüyüşü Heumarkt’ta sona erdi. Bildirilerin de okunup dağıtıldığı eylemde sık sık, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “International dayanışmayı yükseltelim”, “Bijî berxwedana HPG, YJA-Star”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atıldı.

FRIEBURG

Almanya’nın Frieburg kentinde de siyasi tutsak kadınlar için eylem düzenlendi. Nuda Kadın Meclisi ve Kadınlar Savaşa Karşı Platformu’nun ortaklaşa organize ettiği eylem Rathausplatz’da yapıldı.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde de Türk devleti protesto edildi.

HBF önünde düzenlenen eylemde Türk devletinin katliamları ve dünya kamuoyunun sessizliği protesto edildi.

FİRENZE

İtalya’nın Firenze kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Sık sık “Faşizme geçti yok”, “Şehit namırın”, “Yaşasın halkların özgürlüğü” sloganlarının atıldığı eyleme İtalyanlar da katıldı.