Fatoş Sağlamgöz Göteborg'de anıldı

Öcalan'a yönelik baskıları protesto için 2003'te bedenini ateşe veren Fatoş Sağlamgöz, Göteborg'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yapılan baskıları protesto etmek için İsveç'in Göteborg kentinde Gustaf Adolf Meydanı'nda 11 Kasım 2003’te bedenini ateşe veren Fatoş Sağlamgöz (Sema), ölümünün 15. yıl dönümünde etkinliklerle anıldı.

İlk etkinlik Sağlamgöz'ün bedenini ateşe verdiği Gustaf Adolf Meydanı'nda gerçekleşti. Meydana Sağlamgöz ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimleri ve KJAR bayraklarını yerleştiren Kürdistanlılar, önlerine çiçekler koydu  ve mumlar yaptı. Sağlamgöz ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra mezarlığa giden kitle, Sağlamgöz'ün mezarına çelenk ve çiçekler  bıraktı. Sağlamgöz’ün Öcalan'a yazdığı mektup okundu. Kendisini yakından tanıyan arkadaşları, Sağlamgöz'le ilgili anılarını anlattı. Mezarlıktaki anma ”Şehid namirin” sloganıyla sona erdi.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde de Sağlamgöz ve son dönemlerde Türk devletinin saldırıları sonucu  şehit düşen devrimcileri anmak için  bir etkinlik gerçekleştirildi.

Araştırmacı Sultan Oğur, kadınların katılımı olmaksızın devrimlerin gerçekleşemeyeceğini tarihten örnekler vererek anlattı. Rojava'da kadınların demokratik sistemin örgütlenmesi ve DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede öncülük yaptılarını hatırlattı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun da devrim şehitlerinin Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi açısından taşıdıkları öneme değindi.

Şehit aileleri adına bir konuşma yapan Ahmed Rojava da, Sağlamgöz ve diğer devrim şehitlerinin ortaya koydukları direnişçi çizginin Kobanê ve Rojava'da doruk noktasına ulaştığına ve dünyanın tüm ezilen ve baskı altında tutulan halklarına ilham verdiğini vurguladı.

Etkinlik, ezgiler ve ”Şehid namirin” sloganıyla son buldu.