FCDK-Kawa: Newroz’a güçlü katılalım

FCDK-Kawa, yarın Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek Newroz’a katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Kürdistalılar Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK-KAWA), Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak Newroz kutlamasına kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak olan merkezi Newroz kutlamasını Krefeld kentinde Kürdistan Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için bedenini ateşe vererek şehit düşen Uğur Şakar’a adıyoruz.

Hayatını büyük bir cesaretle Kürdistan özgürlük mücadelesine adayan, Kürdistan Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için büyük direniş gösteren ve şehadete ulaşan Uğur Şakar yoldaşımızı sahiplenme bizim esas görevimiz olacaktır. Bu temelde tüm Kürdistanlılar ve dostlarını Newroz kutlamasına Uğur yoldaşımıza yakışır bir şekilde bağlılık ve sorumlulukla güçlü bir katılım sağlamaya çağırıyoruz.

Hazırlıklar tüm yönüyle yapılarak, halkımızın tüm ihtiyaçları karşılanacak şekilde tamamlanmıştır. Yiyecek/içecek stantları da hazır durumdadır. Şimdiden halkımızın Newroz Bayramı’nı kutluyoruz.”