FCK, Yeşiller Partisi ile görüştü

FCK’den Seval Gümüş, Baden Württemberg Yeşiller Eyalet Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Josef Frey ile Stuttgart Yeşiller Partisi’nde bir görüşme gerçekleşti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, özgürlük ve güvenliği için düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Kürdistanlıların diplomasi faaliyetlerini sürdürüyor.

Tecrit ve açlık grevlerine ilişkin hazırlanan dosyaların Frey’e verildi.

Görüşmede Frey “Bugün yapılan açlık grevlerinde herhangi bir can kaybının yaşanmasını Avrupa için büyük bir utanç kaynağı ve onursuzluk olarak değerlendirdi. Kürtlere yapılan saldırılarda ve haksız durumlarda basında çok yer almamasından kaynaklı çok geç bilgilerinin olduğunu ve böylesi durumlarda kendilerini bilgilendirmemizi ve bunları her yerde açıklayacağız” dedi.

Partisinde ve AP’de bu konuları ele alıp, destek ve dayanışma içinde olacaklarını dile getiren Josef Frey, ayrıca Türkiye’de Mart ayında yapılacak seçimleri heyet olarak izleyeceklerini ve Türkiye’nin Suriye üzerindeki saldırısını kınadıklarını belirtti.