FED-MED NRW 2'nci olağan kongresi yapıldı

Federesyona Civakên Azad yên Mezopotamya li NRW'nin (FED-MED) 2’inci Olağan Kongresi Almanya'nın Köln kentinde çok sayıda delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongre, Kürdistan ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve açılış konuşmasıyla devam etti.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim” şiarıyla gerçekleştirilen kongrede son siyasi süreci değerlendiren KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve başta cezaevleri olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişlerini selamladı.

Aralarında Kürt siyasetçi, gazeteci ve aktivistlerin bulunduğu 13 kişiyle Strasbourg'da 127 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da kongreye bir mesaj gönderdi. Mesajında sürecin güçlü sahiplenilmesi çağrısı yapan Koç, eylemlerinin mutlaka başarıya ulaşacağını belirtti.

Kongrede bir konuşma yapan NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Koçer ise federasyonların önemine değinerek her yerde örgütlülüğü büyütme çabalarının süreceğini söyledi.

Raporların okunmasından sonra FED-MED yönetimi belirlendi. Eşbaşkanlığa Ayda Ekmezkılıç ve Engin Seven seçilirken beşer kişi de denetleme ve disiplin komisyonlarına seçildi.

Kongre “Be Serok jiyan nabe!” sloganlarıyla sona erdi.