FEDA, CÎK ve NAV-YEK’ten Efrîn’e sahip çıkma çağrısı

Kürt inanç kurumları FEDA, CÎK ve NAV-YEK, Türk devletinin Efrîn’e saldırı girişimine karşı bütün kesimleri seslerini yükseltmeye çağırdı.

Kürt inanç kurumları Federasyona Demokratîka Elewî-Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Kürdistan İslam Toplumu-Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) ve Êzidî Dernekler Birliği Merkezi-Navenda Yekîtiya Komelên Êzdiyan (NAV-YEK), Efrîn'e sahip çıkma çağrısı yaptı.

‘EFRÎN'E SALDIRI ÖZGÜR YAŞAMA SALDIRIDIR’

Federasyona Demokratîka Elewî-Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) adına yapılan açıklamada, AKP’nin halkların ve inançların barış ve kardeşlik içinde kendi demokratik sistemini inşa etmesine tahammül edemediği belirtilerek, ”Türkiye etrafındaki demokratik rejimler onun faşist yüzünü daha da netleştirecek ve demokratikleşmeye zorlayacaktır. Bundan dolayı AKP faşizmi Rojava’ya saldırıyor. AKP devraldığı soykırımcı devlet geleneğinin aynı zamanda Alevi düşmanlığını Efrîn'deki Aleviler üzerinden de sürdürmek istemektedir. Biz bu zihniyeti Muaviye'den beri iyi tanımaktayız. Bu ırkçı-sömürgeci faşist politikanın Türkiye ve Kürdistan halklarını ülkenin her tarafına yayılmış bir savaşın içine sürükleyeceği açıktır” denildi.

FEDA açıklamasının devamında şunlara dikkat çekti: "Bu nedenle, başta Raye Haq Alevileri olmak üzere tüm Alevi örgütlerinin ve bu sistemden rahatsız olan herkesin ortaklıklarını öne çıkartarak, faşizme karşı demokrasi cephesinde kenetlenmesi dönemin en acil görevi olmaktadır. FEDA olarak, yarın geç olmadan bugün Efrîn için ortak mücadele saflarında buluşmaya çağırıyoruz.”

'ERDOĞAN’IN SONU OLACAK!'

Kürdistan İslam Toplumu-Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) açıklamasında ise AKP’nin iktidarından bu yana Ortadoğu’yu ve İslam dünyasını kan gölüne çevirdiğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Libya’dan Afganistan’a kadar var olan fitneyi örgütleyen, körükleyen karıştıran AKP ve onu başı Erdoğan’dır. Tabii bu fitne tutmayıp kendi aleyhine dönünce daha da hırçınlaşarak, her tarafa saldırıyor. Atatürkçü zulüm partisine dönüşen AKP, DAİŞ’ten tutalım EL-Nusra’ya kadar bütün terör örgütleri kuran, organize eden lojistik destek veren hata motivasyonu sağlayan ve militan akışan kendisi oldu. Şimdi DAİŞ’i bittikten sonra kendileri devreye giriyor. Erdoğan şahsında Suriye politikası iflas etti. Reqa düştükten sonra bunlar ne yapacağını şaşırdılar.

Biz Kürt Müslümanlar olarak sonuna kadar Efrîn’in yanında olacağız, her türlü dayanışmayı gerçekleştireceğiz. Toplumumuza, Kürtlere ve bütün Müslüman alemine bu savaşı durdurmamak için İslamiyet’i bu kirlilikten, katliamdan kurtarmak ve özgürleştirmek için AKP’nin ve Erdoğan’ın gitmesi gerekiyor. Efrîn’e saldırı Erdoğan’ın sonu olacaktır. Bunun için halkımızı Efrîn’in etrafında kilitlenmeye çağırıyoruz. Türkiye’nin saldırısını beklemeden Kürdistan ve dünyanın her yerinde sokağa çıkıp, karşı çıkmalıyız. Allah diyor, ‘zalimler yaptıkları zulmünden dolayı tepe takla aşağı gidecektir.’ Erdoğan’ın sonu da öyle olacak.”

‘KÜRT HALKI KABUL ETMEZ'

Avrupa’daki Êzidî dernekleri temsilen Êzidî Dernekler Birliği Merkezi-Navenda Yekîtiya Komelên Êzdiyan (NAV-YEK), Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı tehditlerini kınadıklarını belirterek, "Türk devleti tıpkı Kobanê, Şengal ve Kuzey Kürdistan’da yaptığı o katliamcı ve inkar yüzünü ortaya çıkarıyor. AKP’nin yıllardır yaptığı saldırı planları, Rojava direnişi tarafından boşa çıkınca bu sefer yine devreye girerek, Efrîn’e saldırıyor. Bu bir insanlık suçudur. Kürt halkı hiç bir koşul altında bunu kabul etmez. Efrîn’de, Şengal gibi bir trajedinin yaşanmaması için başta Êzidîlerin örgütlü olduğu merkezler olmak üzere dünyanın her yerinde demokratik çevreler ve ilerici insanlığı sokaklara çıkıp bu faşizme karşı Efrîn’in yanında yer almaya ve tepki göstermeye çağırıyoruz" dedi.