FEDA: Soykırımcı zihniyeti örgütlülükle engelleyebiliriz

Dersim Soykırımı'nın yıl dönümünde açıklama yapan FEDA, "Aleviler ve tüm ötekileştirilenler çaresiz değildir" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Dersim Soykırımı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "4 Mayıs 1937’de çıkartılan  bakanlar kurulu kararıyla  Dersim’de halkın  soykırımına  yasal icazet verilmiştir" denilerek, Alevi ve Kürt soykırımının  1936-1938'de Dersim'de zirveye ulaştığı vurgulandı.
Açıklamada, "Uçak filolarından zehirli gazlara, hapishanelerden çıkardıkları kanlı  katil sürüleri ve ordularıyla  Dersim’de taş üstünde taş bırakılmamış  ve sağ kurtulanlar sürgün edilmiştir" vurgusunda bulunuldu.

'ÇARESİZ DEĞİLİZ, ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜ BÜYÜTELİM'

"Alevi katliamı, topraklarımızın  tamamında  sadece Dersim ile sınırlanmamış, ardından  Maraş, Sivas,  Çorum, Gazi ve Efrîn ile devam ettirilerek sürdürülmüştür" diyen FEDA, şunları da ifade etti:
"Aleviler ve tüm ötekileştirilenler bunun karşısında çaresiz değildir. Örgütlü güçlerini yükselterek, talep eden değil, hesap soran olmak durumundadır.
Nasıl ki Seyit Rıza diz çökmedi,  yalvarmadıysa, biz de dik durup haklarımızı almak için mücadelemizi yükseltmek zorundayız .
Soykırımı, devlet aygıtlarını ellerinde bulunduran  kadrolar yapmıştır. İnsanlık  suçunu isleyenler hesap vermek zorundadır.
İnsanlık suçu işleyenler uluslararası  mahkemelerde yargılanmalıdır."