Finlandiya'da Türk turizmini boykot çağrısı

Finlandiya Hıristiyan Demokrat Parti'nin İsveç Örgütü, Finlandiya halkına Türkiye'nin Rojava'yı işgaline ve soykırım saldırılarına karşı çıkması ve Türk turizmini boykot etmesi çağrısı yaptı.

Hufvudstadsbladet gazetesinde yayımlanan çağrıda Hıristiyan Demokrat İsveç Örgütü (KDS) Başkanı Leo Byskata ve Yönetim Kurulu Üyesi Daniel Tunêr, son haftalarda Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'deki QSD güçlerine saldırılarını medyadan korkuyla izlediklerini belirtti.

Türk devletinin silahlı çetelerle birlikte saldırdığı ifade edilen çağrıda, aralarında tanınmış Prof. Ove Bring'in de bulunduğu pek çok uzmanın Türkiye'nin saldırılarının uluslararası hukuk ve yasalara aykırı olduğunu vurguladıklarına dikkat çekildi.

Türk askerleri ve çetelerinin silahsız insanları kurşuna dizdiği belirtildikten sonra “Türk ordusu sivillerin yoğun yaşadıkları yerlere ağır silahlarla saldırmaktan geri durmadı. Bu çok sayıda sivilin ölmesi ve yaralanmasına yol açtı. Hastaneler bile top atışlarının hedefi oldu” denildi.

ERDOĞAN VE TÜRKİYE'YE EKONOMİK YAPTIRIM UYGULANMALI

KDS'nin Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye saldırılarını güçlü bir biçimde kınadığı belirtilen çağrıda, şunlar vurgulandı:

“Biz Finlandiya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye silah satmama kararlarını destekliyoruz. Ayrıca daha önce verilen silah satış izinlerinin iptal edilmesini talep ediyoruz. Avrupa Birliği dönem başkanı Finlandiya, Türkiye'ye güçlü bir yaptırım uygulanması için girişimde bulunmalı. Yaptırımlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet üyeleri ve Türk ekonomisine yönelik olmalı.”

KDS, “Türkiye'de tatil yapmayarak Türkiye'nin saldırganlığına ve şu anda sürdürülen etnik temizliğe karşı güçlü bir sinyal göndermeliyiz” diyerek Finlandiya halkına da Türk turizmini boykot etmesi çağrısını yaptı.