Finlandiya, Danimarka, Yunanistan’da Türk devleti protestosu

Finlandiya’nın başkenti Helsinki, Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile Yunanistan’ın başkenti Atina ve Selanik kentlerinde sokaklara çıkan binlerce kişi, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

HELSİNKİ

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de de Türk devletinin Rojava'ya yönelik soykırım saldırıları protesto ediliyor. 4 parça Kürdistan'ın parti ve kurum temsilcilerinin yanı sıra Finlandiyalı Kürt dostları da eyleme katılarak Türk devletinin barbarlığına tepki gösterdi.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Seve Kadın Meclisi, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Rojava Allinace, PYD Danimarka ve Kürdistan'la Dayanışma grubu öncülüğünde Türk devletinin Rojava işgalini protesto eden bir eylem düzenlendi. Sosyalist Genclik Kolları'nın (SUF) da destek verdiği eyleme binlerce Kürdistanlı ve Danimarkalı dostları katıldı. Eylemde, Enhedslisten partisi eş başkanı Pernille Skipper, Devrimci Sosyslistler grubundan Rasmus Jeppesen, Sosyalist Halkpartisi başkan yardımcısı Serdal Benli, Kürdistan'la Dayanışma Grubu adına İbrahim Benli, Sêvê kadın meclisi adına Saime Bilen, sistem karşıtı feminist kadın grubu adına Josephine, PYD adına da Saleh birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırıları kınandı. Danimarka'da yaşayan Başûrlu yazar Sara Omar ise eyleme yazılı bir açıklama ile destek verdi…

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da binlerce kişinin katılımı ile Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırıları yürüyüş ile protesto edildi. Academia Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe, Kürdistanlıların yanı sıra sol ve sosyalist örgüt üyeleri, anarşist gruplar ve eski bakan ve milletvekilleri de katıldı. YPG, YPJ ve KCK bayraklarının taşındığı yürüyüşte sık sık işgal karşıtı direniş sloganları atıldı. Binler Türk konsolosluğu önüne vardığında sık sık “Terörist Erdoğan” sloganları attı. Konsolosluk binasına girmek isteyen gençler ile polis arasında sık sık gerginlik yaşandı. Burada yapılan açıklamada, Türk devletinin işgal saldırıları kınandı.

SELANİK

Yunanistan’ın Selanik kentinde de Kürdistanlılar kitlesel bir eylem düzenledi. PKK, YPG, Kürdistan bayrakları taşıyan kitle, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG”, “Faşist Türkiye” sloganları ile Selanik sokaklarında uzun süre yürüdü. Eylem sloganlarla sona erdi.