Floransa'da Efrîn'le dayanışma yürüyüşü

Floransa'da çoğunluğu İtalyanlardan oluşan yüzlerce kişi Efrîn'e destek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. İtalya’nın Ivrea kentinde 33 gündür eylem yapan Andrea’nın eylemi de sürüyor.

İtalya'nın Floransa şehrinde büyük çoğunluğu İtalyanlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Efrîn ile dayanışmak amacıyla bir yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasından Efrîn'e destek bildirileri okundu. İtalya'nın en büyük silah fabrikasının (Leonardo fabrikası) merkez bürosu önünde devam eden yürüyüşte, Efrîn saldırılarında katledilen sivillerin fotoğrafları taşındı. Yürüyüşün ardından meydanda bir miting gerçekleşti. Mitingde yapılan konuşmalarda, Efrîn'le dayanışma mesajları verildi. Eylem, "Bijî berxwedana Efrînê", "Katil Erdoğan" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.

ANDREA’NIN EYLEMİ SÜRÜYOR

Öte yandan İtalya’nın Ivrea kentinde 33 gündür Efrîn için süresiz eylem yapan Kürt dostu Andrera’nın eylemi sürüyor. Eylemini sürdüren Andrea’yı ziyaretler de devam ediyor. Bugün İtalya’nın Torino kentinden bir grup eylemciyi ziyaret etti.