Frankfurt, Münster ve Kiel’de Türk devleti protesto edildi

Almanya’nın Frankfurt, Münster, Kiel kentlerinde düzenlenen eylemlerle PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin anılırken, Türk devletinin işgalci ve soykırımcı saldırıları protesto edildi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Darmstadt, Giessen, Mannheim, Mainz, Saarbrücken kentlerinde yüzlerce kişinin katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılar ve ihanet protesto edilirken, 27 Mayıs’ta şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin de anıldı.

Kortejinin en önünde şehit Kasım Engin’in ailesi posterlerle yürüyüşte yerini aldı. Sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüş Rommerkpark’ta ise bir mitingle devam etti.

Mitingde bir konuşma yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, saldırıları kınadı.

Koç, yaklaşık 40 yıldır PKK’nin Olof Palme cinayetinden dolayı kriminalize edildiğini hatırlatarak, “İsviç Kürt halkından özür dilemeli” dedi.

Eylem, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.

MÜNSTER

Almanya’nın Münster kentinde Kürdistanlılar ve dostları AKP-MHP faşizmini protesto etti.

Şehit Kasım Engin’i de ananan Kürdistanlılar ve dostları, HDP’ye yönelik saldırılar, HDP’li belediyelerin gasp edilmesi, HDP’li vekillerin milletvekilliğinin düşürülmesi, Güney Kürdistan’a yönelik düzenlenen işgal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda AKP-MHP’nin saldırıları kınandı. Irkçı saldırıların dünya geneline yayıldığı bir dönemden geçildiği de dile gelen konuşmalarda bu durumdan en çok Kürt halkının etkilendiği de belirtildi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Asmus-Bremerplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar bir eylem yaptı. Kasım Engin’in anıldığı eylemde Türk devleti ve çetelerinin Efrînli kadınlara yönelik kaçırma, tecavüz ve katletme politikalarına da dikkat çekildi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere, tüm siyasi tutsakların özgürlüğünün de talep edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin, Efrîn’de Türk devleti ve çetelerinin kaçırarak katlettiği Melek Nebîh Xelîl ile HDP’li siyasetçilerinin fotoğraflarının taşındığı eylemde Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırgan politikaları da kınandı.

Eylem ”Biji Serok Apo”, ”Bimre ixanet”, ”Kadın düşmanı AKP”, ”Katil Erdoğan” sloganları ile sona erdi.