Frankfurt, Viyan ve Avignon’da tecrit ve ABD protestosu

Almanya’nın Frankfurt, Viyana’nın başkenti Viyana ve Fransa’nın Avignon kentinde ABD’nin PKK’nin öncü kadrolarına yönelik aldığı karar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit protesto edildi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde ABD’nin kararı ile Türk devletinin Kobanê başta olmak üzere Rojava’ya saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

Frankfurt Mezopotamya Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği eylem saat 14.00’de yüzlerce kişinin katılımıyla ABD Konsolosluğu önünde yapıldı.

“Biz Kürt özgürlük savaşçıların başına konulan para ödülünü kınıyoruz”, “Diktatör Erdoğan”, “Rojava ve Kobanê’ye saldırılara son verin” pankartları ve YPG, YPJ bayraklarının taşındığı eylemde Kürdistanlılar eylem yaptı. Almanca “Katil TC, işbirlikçi ABD”, “ABD stop”, “Terörist Türkiye” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda ABD’nin Kürt özgürlük mücadelesinin öncü kadrolarına yönelik aldığı kararın uluslararası komplonun devamı olduğu belirtildi.

“Bugün Ortadoğu’da Kürtlerin kazanmış oldukları mücadele sahası statükocu güçler tarafından ortadan kaldırmak isteniyor. Bunun için ABD, PKK’nin öncü kadrolarına yönelik bu kararını protesto ediyor ve hiçbir Kürt bu karara karşı sessiz kalmamalıdır” denilen konuşmalarda, Kürdistanlılara haftanın üç günü ABD Konsolosluğu önünde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yapıldı.

Miting, “Terörist Türkiye” sloganları ile sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da ABD’nin kararı protesto edildi.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylem ABD Konsolosluğu önünde yapıldı. “İkinci uluslararası komploya hayır”, “Onurlu öncülerimizden uzak durun” ve “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" yazılı pankartlar taşındı. Kürt siyasetçiler Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın fotoğraflarının olduğu pankartların da taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda, ABD’nin aldığı kararın Türk devletine hizmet ettiği ve bir an önce bu talihsiz karardan vaz geçmesi gerektiği belirtildi.

Viyana’daki Kürtler Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri saat 09.00 ile 11.00 arası ve Cuma günü de saat 14.00-16.00 arası ABD konsolosluğu önünde eylemde olacak.

AVIGNON

Fransa’nın Avignon kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile ABD’nin kararı bir eylemle protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize etti yürüyüş Avignon istasyonu önünde başladı. Belediyeye kadar yürüyen kitle, sık sık “Bijî berxwedana Kobanê”, “Biji Serok Apo", “Her yer Kobanê her yer direniş”, “hepimiz PKK’liyiz”, “PKK halktır halk burada”, "Kürdistan'a statü", “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganları atan eylemciler, bildiri de dağıttı.

Mitingde bir konuşma yapan CDK-F Eş Başkanlık Divanı üyesi Cevat Güneş Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerin kesintisiz süreceğini söyledi.