Fransa Af Örgütü ile tecride ilişkin görüşme yapıldı

ACTIT ve CDK-F temsilcilerinden oluşan bir heyet, Fransa AF örgütü ile tecrite karşı yürütülen mücadele ve açlık grevleri ile ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.

Uluslararası Af Örgütünün Paris temsilciliğinde yapılan görüşmeye ACTIT ve CDK-F temsilcileri ve Af örgütü temsilcilerinden Nicolas Krameyer katıldı.

Görüşmede Türkiye, Kürdistan ve Avrupa’da tecride karşı devam eden süresiz açlık grevleri ve ölüm oruçları eylemi hakkında son bilgiler verildi.

Görüşmeye giden heyet, süresiz açlık grevinin 180.gününde olan Leyla Güven ve talepleri hakkında bilgi aktardı.

CDK-F temsilcisi Fransız hükümetinin Türk devleti ile yaptığı ekonomik, politik işbirliği nedeniyle Türk hükümetinin faşizan uygulamaları ve baskılarına sesiz kaldığı tepkisinde bulundu.

Temsilci, temel insan haklarına yönelik saldırıların görmemezlikten gelindiğini belirtirken tutsak analarına polisin uyguladığı şiddeti örnek olarak gösterdi.

ACTİT temsilcisi Avrupa’da sosyalist ve komünistlerin, “tecridi kıralım faşizmi yıkalım” şiarı ile yaptıkları açlık grevi ve eylemler hakkında bilgi verdi ve Af örgütünün gerekli olan duyarlılığı göstermesini istedi.

Her iki kurumun temsilcileri AF örgünün İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile görüşerek İmralı ve diğer cezaevlerindeki tecridi yerinde tespit edeceği ziyaretler yapmalarını talep etti. Temsilciler ayrıca Af örgütünden tecride ilişkin bir açıklama yapmasını istedi.

Nicolas Krameyer, Türkiye masası olan Londra Af örgütünün dosyalar üzerinde çalıştığını ve tecrite karşı yapılan açlık grevi direnişlerini yakından takip ettiğini belirtti. Krameyer, kendisine iletilen bilgi ve dosyaları da merkeze aktararak konu ile ilgili duyarlılık oluşturmaya çalışacağı sözünü verdi.