Fransa, Belçika ve Almanya’da Öcalan için eylemler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bugün Fransa’nın Marsilya, Belçika’nın Brüksel ve Almanya’nın Mannheim ve Dresden şehirlerinde eylemler gerçekleştirildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya şehrinde Ciwanen Soreşgerî öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

Saat 14’te şehir merkezinde başlayan yürüyüşe çok sayıda kişi katılarak Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ bayrakları taşıdı. Eylemciler yürüyüş güzergahı boyunca çok sayıda bildiri dağıttı.

Eylem daha sonra Vieux Port meydanında bir eyleme dönüştü. Kürdistan ve Dünya devrim şehitleri anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından Avrupa Halkların Demokratik Kongresi adına Demir Çelik bir konuşma yaptı.

Eylemde sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji PKK” sloganları atıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın Brüksel şehrinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve NAV-BEL öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir miting gerçekleştirildi.

Saat 13’te Brüksel merkez tren istasyonun önünde gerçekleştirilen mitinge çok sayıda Kürt ve Kürt halkının dostları katıldı. Eylemde TJKE ve NAVBEL mesajları okundu. Eylemde okunan TJKE mesajında kadınların komplocu güçlerin gerçekleştirmek istediği yeni saldırı hamlesine karşı kararlılığın tam olduğu ifade edildi.

Eylem “Öcalan’s Özgürlük” ve “Terörist Erdoğan” sloganları sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim şehrinde de Kürtler, Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Paradeplatz’te başlayan yürüyüş Schoss meydanında bir mitinge dönüştü. 500’ü aşkın Kürdistanlının katıldığı eylemde sık sık “Biji Serok Apo” sloganları atılırken Almanca bildiriler dağıtıldı.

DRESDEN

Dresden’de ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Alman Sol İnisiyatifler tarafından Öcalan’ın özgürlüğü için bir eylem gerçekleştirildi.

Bin kişinin katıldığı eylemde uluslararası kurumlara Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

Eylemde DKTM adına yapılan konuşmada Öcalan’ın toplumsal barışın gerçekleştirilmesindeki rolüne dikkat çekilerek tecridin kaldırılması gerektiği vurgulandı.