Fransa'da 3 Şubat yürüyüşlerine güçlü katılım çağrısı

CDK-F, 3 Şubat'ta Fransa'da düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısı yaparak, yürüyüş planlamasını açıkladı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eş Başkanlığı, 3 Şubat Cumartesi günü yapılacak Efrîn'i sahiplenme eylemlerine güçlü katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan CDK-F, şunları belirtti:

"Efrîn şahsında Kürt düşmanlığını bir daha gösteren sömürgeci Türk devleti var gücüyle Efrîn'e saldırıyor; çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil katliamını savaş uçaklarıyla yapıyor. Ancak halkın direnişi, öz savunmasıyla karşılaşan düşman daha da ileri giderek şimdi de kimyasal kullanıyor. Tüm bunları yaparken de kimi kendine sanatçı, yazar, bilimci diyenleri, magazincileri de yanına alarak Kürt düşmanlığı yapıyor. Kürtlere karşı faşizan bir cephe oluşturmuş. Efrîn'de sivillere yönelik ölüm saçan barbarca saldırılarını örtbas ederek, Kuzey Kürdistan'da olası bir başkaldırıyı engellemek için sosyal medyadaki en küçük bir Efrîn'i sahiplenme mesajına bile tahammül göstermiyor; tutuklama ve psikolojik baskı uyguluyor.

Bu sömürgeci devlet ve oluşturduğu faşizan cephe karşısında başta tüm Kürtlerin yekvücut olmasının bir onur ve vicdan meselesi olduğunu biliyoruz. Ve bu bilinçle tüm halkımıza, kültürünü, toprağını, onurunu ve Önderliğini sahiplenmeleri için çağrı yapıyoruz. Geçen 13 gündür dünyanın her yerinde halkımız alandalar ama bu yeterli değil. Başta Avrupa ve tüm dünyada hayatı durduracak şekilde tüm halkımızın Efrîn'deki bu sivil katliamını engellemek için her yönüyle Efrîn'i yaşaması lazım. Ancak öyle bir sahiplenmeyle her yerde kamuoyu yaratıp tüm uluslararası güçlerin devreye girmelerinin sağlayabiliriz.

Düşmanın gücü ne olursa olsun, halkımızın onurlu direnişi karşısında biçare kalmışlar ve ilerleyemiyorlar. Bundan dolayı daha da saldırganlaşan bu sömürgeci güçlere karşı başta Fransa'da yaşayan halkımıza ve dostlarımıza, 3 Şubat Cumartesi günü yapacağımız Efrîn'i sahiplenme eylemlerine güçlü katılma çağrısında bulunuyoruz."

YER VE SAATLER

Açıklamada, yürüyüşlerin planlaması şöyle açıklandı:

PARİS

Saat 14:00

Yer: Gare de l’Est

MARSİLYA

Saat 13:00

Yer: Place Canebiere

BORDEAUX

Saat 16:00

Yer: ABD Konsolosluğu

TULOUSE

Saat 14:00

Yer: Place Capitale

ROUEN

Saat 14:00

Yer: Hotel de ville Rouen

NANTES

Saat 13:00

Yer: Place Commerciales

STRASBOURG

Saat 10:00

Yer: Avenue de l’Europe

MONTPELLIER

Saat 14:00

Yer: Peyrou parkında

AVINON

Saat 15:00

Yer: Gare Avignon önünde başlayacak

NICE

Saat 14:00

Yer: Place masena