Fransa'da binler Şengal ve Rojava için eylemdeydi

Paris'te binler Türk devletinin saldırgan politikalarını protesto için eylemdeydi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostlarının katılımı ile binlerce kişi Türk Devletinin Şengal ve Rojava'ya saldırılarını protesto etmek için yürüdü.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F ) ve Kadın Hareketinin çağrısıyla yapılan eyleme Paris ve çevresindeki DTKM'ler, ACTİT ve Fransa Sol Cephe temsilcileri katılım sağladı.

Saat 16.00'da République meydanında başlayan yürüyüşte eylemciler "Faşist Türk devleti Kürdistan'da defol" pankartı açarak "Türk Devleti Şengal ve Rojava'yı bombalıyor " dövizleri taşıdı.


Yürüyüş boyunca "Biji berxewedana Rojava, Şengal'e" sloganları atılarak bildiriler dağıtıldı.

Bastille Meydanına gelindiğinde ise bir miting gerçekleştirdi mitingde konuşan CDK-F Eş başkanı Vedat Bingöl, Türk Devletinin Rojava'ya ve Şengal'e saldırıları karşısında Avrupa' nın sessiz kalmasını kınayarak şunları söyledi: "Başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin başına bela olan DAİŞ çetelerine karşı Kürtlerin vermiş olduğu olağanüstü mücadeleyi görmemezlikten gelinmesi kabul edilemez. Türk Devleti Kürdistan'a saldırarak Rakk' da büyük darbe alan DAİŞ çetelerine nefes aldırmaya çalışıyor, Erdoğan bu çetelerin lideridir. Bir akşam ansızın gelecek olanlara Kürt Halkı nasıl cevap vereceğini çok iyi biliyor.
Bizler Avrupa'da yaşayan Kürtler olarak hergün alanlarda Rojava ve Şengal direnişinin yanında olacağız."

Miting'de konuşan France insoumise Jean Luc Mélenchon parti temsilcisi Tradel Pascal kısa bir konuşma yaparak şunları belirtti: "Kürt halkının direnişini destekliyoruz. Kürt halkının bu direnişi sadece kendileri için değil tüm dünyanın geleceği için olduğunun bilincindeyiz. Baş eğmeyen Fransızlar oluşumu olarak Kürt halkının Rojava, Şengal'e ve tüm Kürdistanı sahiplenip, yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

PYD Fransa temsilcisi Xalıt İsa ve HDK-Fransa Eş sözcüsü İbrahim Seydo Aydoğan da birer konuşma yaparak direniş çağrısında bulundu.

Miting " Biji berxewedana Kurdistanê" sloganları ile son buldu.