Fransa'da halk toplantıları: Erdoğan'ın sonu HDP'nin elinde!

Fransa'nın başkenti Paris ve çevresindeki kentlerde, 24 Haziran seçimlerine ilişkin etkinlikler düzenlendi.

Paris'in Evry banliyösü ile Creil ve Rouen kentlerinde geniş halk toplantıları düzenlendi.

Savigny Le Temple’da seçim konulu halk toplantısı yapıldı. Yazar Aziz Tunç’un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya yüzlerce Kürdistanlı ve Türkiyeli eşlik etti. Saygı duruşuyla başlayan toplantıya kadınların da katılımı dikkat çekerken, Divan Sözcüsü ve Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) Eş Başkanı Cemile Renkliçay’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra Yazar Tunç, değerlendirmelerde bulundu. Tunç, "Bütün inancımla sizi temin ediyorum ki, biz kazanacağız" mesajını verdi.

Kürdistan Ulusal Kongresi adına yapılan bir konuşmada ise şunlar ifade edildi: "Biz Erdoğan’la kardeş değiliz, olamaz da zaten. Bir münafıkla nasıl kardeş olacağız! Erdoğan işine geldiği zaman, ‘Kürt kardeşlerimle sorunum yok,’ diyor. Nasıl sorunun yok? Bu kadar insanı öldür, Efrîn'i işgal et, yağmala, halkı yerinden yurdundan et, sonra da ‘sorun yok' de. Haziran bir öfke seçimidir. Varlığımızla bütün Kürtler Haziran’da bunu göstermelidir, bunun için çalışmalıdır. Kürtleri, Alevileri, tüm ulus ve etnisiteleri yok sayan bir ittifak var. HDP ise 100 yıllık geleneğe karşı duran bir iddiadadır. O yüzden HDP etrafında kilitlenmeliyiz. Tayyip bu 100 yıllık geleneğin son adamıdır ve HDP buna son verecektir."

CREIL

Paris Creil Bölgesi'nde yapılan halk toplantısına da KCDK-E Eş Divan Üyesi Murat Ceylan ve Araştırmacı-Yazar Ziya Ulusoy katıldı. Ulusoy, "Birlikte omuz omuza mücadele edersek kazanırız" diyerek, HDP'nin mutlaka sahiplenilmesi gerektiğini  söyledi. Ceylan, "HDPye verilecek her bir oy halkların önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, siyasi operasyonlara ve Efrîn işgaline karşı bir duruş anlamına gelecektir" dedi.

ROUEN

Rouen bölgesindeki halk toplantısına Van İpekyolu Belediye Eş Başkanı ve Fransa seçim üst koordinasyonundan Veysel Keser ve Tacım Yüksel katıldı.

Keser, bu seçimlerin Kürtler için büyük fırsat yarattığını, Erdoğan'ı zorlayan tek gücün, muhalefetin HDP olduğunu vurguladı. Siyasi soykırıma dikkat çeken Keser, AKP'nin Kürtlere rehin politikası uyguladığını, buna yanıtın seçimde verileceğini söyledi. 

Tecridin, Efrîn işgalinin de seçimde boşa çıkarılacağını kaydeden Keser, HDP'nin kriz ve kaosa son vereceğini, halklar için barış içinde bir geleceği inşa edeceğini kaydetti.