Fransa’da Kürt öğrenciler okulları boykot etti

Fransa'nın başkenti Paris başta olmak üzere bir çok kentte yüzlerce Kürt öğrenci okulları boykot etti. Paris’te Unicef binası önünde Efrînli çocukları için eylem yapıldı.

Fransa Demokratik Kürt konseyi ( CDK-F), Fransa Kürt kadın hareketi, Paris Efrin'i Sahiplenme Kadın Platformunun çağrısı ile yüzlerce Kürdistanlı aile bu Salı günü çocuklarını okula göndermeyerek Efrin'deki çocuk katliamlarına dikkat çektiler.

UNICEF ÖNÜNDE EYLEM

Yüzlerce aile çocukları ile birlikte saat 14.00'de Paris Ünicef binası önüne yürüdü. "Sessizliğiniz bizi öldürüyor" pankartı taşıyan çocuklar "Hepimiz Efrîn'li çocuklarız" ve "Katil Erdoğan" sloganları atarak Ünicef binası önünde eylem yaptı.

Eylemde çocuklar Efrînli çocuklara yazdıkları bir mektubu okuyarak “Efrînli çocuklar yalnız değildir” mesajı verdiler.

Eylemde Paris Efrin'i Sahiplenme kadın Platfomu’ndan bir heyet ve çocuklar, Türk devletinin Efrin'deki çocuk katliamlarına ilişkin bir dosyayı Unicef yetkililerine sundular. Unicef yetkilileri Efrin'de yaşanan çocuk katliamlarına karşı tüm kurumlarının çağrılar ve açıklamalar yaptığını, insani yardımlar konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

"Çocuklar ölmesin balon uçursun" dövizleri taşıyan çocukların etrafını polislerin sarması dikkat çekti.

Unicef binası önünde yaklaşık iki saat süren eylem " Her yer Efrin her yer direniş " sloganları ile son buldu.

METZ’DE ONLARCA ÖĞRENCİDEN BOYKOT

Diğer kentlerdeki Kürt öğrenciler de boykota katıldı. Metz kentinde onlarca öğrenci okulu boykot etti. Alınan bilgilere göre kent merkezi ve çevresine ilk ve ortaokul ile lise düzeyinde 60 kadar öğrenci boykota katıldı. Öğrenciler, boykotun amacına ilişkin hazırlanan bildiriyi okul yönetimlerine bırakarak, derslere girmeyi reddettiler.