Fransa'da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Fransa’nın başkenti Paris’iı Drancy, Villiers le Bel, Evry banliyöleri ile Mantes la Jolie/de PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Eylemler, Tevgera Ciwanên Şoreşger ile Jinen Ciwanên Şoreşger’in çağrısı ile düzenlendi.

VILLIERS LE BEL

Villiers-le-Bel banliyösünde yapılan yürüyüş tren istasyonunda başladı. PKK bayrağının taşındığı yürüyüşte “PKK ile zafere yürüyelim” pankartı açıldı. Yapılan yürüyüş sırasında sık sık sloganlar atıldı. Villiers-le-Bel Demokratik Toplum Merkezi önüne kadar devam eden yürüyüş, çekilen halaylarla sona erdi.

DRANCY

Drancy banliyösünde de Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin önünde başlayan yürüyüş belediye önüne kadar devam etti. Bildirilerin de dağıtıldığı yürüyüşte, Fransızca ve Kürtçe “Katil Erdoğan” ve “Yaşasın PKK” sloganları atılırken “PKK ile zafere yürüyelim” pankartı taşındı.

Drancy Belediyesi önünde de bir miting düzenledi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting, konuşmalar ardından sona erdi.

EVRY

Evry banliyösünde ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin önünde bir araya gelen gençler ve Kürdistanlılar, PKK bayrağı ve “41 yılda Rojava Devrimi ruhuyla zafere yürüyoruz” pankartıyla yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında “PKK” ve “Her yer Rojava, her yer direniş” sloganları atıldı.

Tren garı önünde ise bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting konuşmalardan sonra “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

MANTES LA JOLIE

Mantes la Jolie kentinde de PKK’nin kuruluş yıl dönümü bir yürüyüş ile kutlandı. Mantes la Jolie meydanında sona eren yürüyüş boyunca sık sık, “Yaşasın PKK” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.