Fransa’da protesto eylemleri sürüyor

Paris'in Evry bölgesinde Türk devletinin Şengal ve Rojava saldırıları protesto edildi. Yarın başkent Paris, Rennes, Montpelier ve Marsilya kentlerinde protesto eylemleri devam edecek.

Evry tren garı önünde toplanan Kürdistanlılar “Faşist Türk devleti Kürdistan'da defol” pankartı açarak "Biji Berxewedana Rojava”, “DAİŞ terörist Erdoğan destekçisi” sloganları attılar. 

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Mustafa Ünlübayır, Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı Fransa'ya sessiz kalınmaması için çağrıda bulundu.

CDK-F’DEN EYLEN ÇAĞRISI

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eş başkanlığı Fransa'da yaşayan Kürdistan halkını ve dostlarını Türk Devletinin Şengal ve Rojava'ya saldırıları protesto etmek için yarın Fransa'da yapılacak olan eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu. 

CDK-F Eşbaşkanlığı açıklamasında şunlar belirtildi: “Faşist Türk Devletinin Kürt halkı ve kazanımlarına dönük saldırıları, bugün Şengal ve Rojava'ya sivil yerleşim yerlerine yapılan havadan yapılan bombardıman ile yeni bir boyut kazanmıştır. 

Erdoğan diktatörlüğünki faşist Türk Devletinin Bakure Kürdistan'daki katliam ve yıkımdan tatmin olmamış, bugün Êzidî halkının yaşadığı Şengal ile Rojava, Bakur ve Başur parçalarına havadan yapılan saldırılarla Kürt düşmanlığının dört parça Kürdistan'a kadar uyandığını bir kez daha göstermiştir. 

Kürtler ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin büyük bedellerle elde ettiği kazanımları yok etmeye dönük bu faşist saldırılar karşısında Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlıları ve dostlarını alanlara çıkarak eylemde olmaya çağırıyoruz."

Fransa'da yarın yapılacak eylem yerleri ve saatleri:

Paris

Place République 
Saat:15:00

Rennes

Metro Charles de Gaulle
Saat:15:00

Montpelier 

Peyru parki
Saat:18.00

Marsilya 

Plc. Canabier 
Saat:13.00

Lyon

Place de la Comedie meydanı

Saat: 17:00