Fransa’nın 3 kentinde protesto eylemi

Fransa’nın başkenti Paris, Strasbourg ve Bordeaux kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Paris, Strasbourg ve Bordeaux’da alanlara çıkan Kürtler işgal saldırılarını protesto etti.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

CDK-F’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Republique Meydanı’nda halkın toplanmasıyla başladı.

Eylemde bir konuşma yapan Barış Hareketi sözcüsü Claeyson Daniel, “Bugün tüm Batı, Kürt Kürt halkına büyük bir teşekkür borçludur. DAİŞ’e e karşı verdikleri mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Avrupa’nın bütün bunları görmezden gelerek, Türkiye ile ticaret yapmaya devam etmesinin ve faşizme karşı sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi.

Halk daha sonra, Bastille Meydanı’na doğru yürüdü. Bastille Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Mitingde konuşma yapan HDP Iğdır eski Milletvekili M. Emin Adıyaman, “AKP-MHP faşizmi inanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. Artık sadece Türkiye için değil, tüm dünya ya bir tehdittir. Kobanê’nin Helîncê köyünde katlettikleri 3 kadın şahsında da bu anlaşılmaktadır. Bu faşizm artık Kürt, Türk, kadın, erkek demeden tüm toplumu ve halkları hedef almaktadır. Buna karşı halklar direnmeye devam edecektir. Başta Türkiye olmak üzere tüm Ortadoğu’da Sayın Öcalan’ın geliştirdiği demokratik toplum felsefesi huzuru ve barışı getirecektir” diye konuştu.

Eylemde “Diktatör Erdoğan”, “Kahrolsun faşist Türk devleti”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Partizan ve ATİK’in çağrısıyla Strasbourg Gar’ı önünde bir araya gelen Kürt halkı ve devrimciler, Kleber Meydanı’na yürüyerek işgal saldırıları ve faşistlerin Avrupa’da Kürtler ve devrimcilere saldırılarını kınadı.

“Faşizme Dikkat” ve “Türk Devleti’nin Kürdistan’daki faşizmine son” pankartlarının açıldığı eylem sık sık, “Türk rejimi faşist”, “Katil Erdoğan, Terörist Erdoğan”, “Kürdistan’da katliam var” sloganları atıldı.

Kürt halkı ve dostları Sivas Katliamı’nda katledilenler ve Kürdistan devrimi başta olmak üzere enternasyonal mücadele şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Kurumlar adına konuşmalarla devam eden eylem faşizme karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı ile sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Avesta Xabur Kadın Komünü ve CDK-Boredaux’nun çağrısı ile düzenlenen eylemde CDK-B eşbaşkanı Mehmet Varto bir konuşma yaptı.

Türk devletinin faşizm ve kapitalist sistemin desteğini alarak bütün gücüyle ahlaksız saltdırılar düzenlediğini belirten Varto, direnişi yükseltmek gerektiğini belirtti.

Eylem konuşma ardından sona erdi.