Fransa’nın 5 merkezinde Efrîn eylemi

Fransa’nın birçok kentinde meydana çıkan Kürdistanlılar Türk devletinin işgal saldırıların eylemlerle protesto etti.

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını kınamak için Fransa’nın Strasbourg kentinde ise bir meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Kürtler ile Türkiyeli sol örgütlerden 100 kişinin katıldığı yürüyüş Merkez Tren Garı’ndan Place Kléber adlı meydana kadar sürdü. Yürüyüş boyunca sloganlarla işgal girişimini lanetleyen eylemciler, Efrîn’deki Çağın Direnişi’ni selamladı.

Yürüyüşten sonra gelinen Place Kléber’de eylemciler marşlar okuyarak Efrîn’e destek verdi. Eylemde yapılan konuşmalarda, Kürt halkının Erdoğan faşizmine karşı direneceği vurgulandı.

Marsilya’da Efrîn'e dönük işgalci saldırıları protesto eylemleri sürüyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde yaşayan Kürdistanlılar Ciwanên Azad öncülüğünde meşaleli bir yürüyüş yapıldı.

Canabiere Meydanı’nda başlayan yürüyüş Vieux Port Meydanı’na kadar sürdü. Çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan yüzlerce kişi, Efrîn’e yönelik saldırıları protesto etti.

Fransızca, İngilizce ve Kürtçe “Katil Erdoğan”, “Stop Erdoğan” yazılı pankart açan kitle “Erfin yalnız değildir”, “Yaşasın Efrîn direnişi”, “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları attı.

Yürüyüş sonrası düzenlenen mitingde konuşma yapan Dayanışma Komitesi üyesi Kemal Güler, her ne olursa olsun halkının direnişinin kazanacağını söyledi.

ETAMPTE

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde faşist TC devletinin Efrîn halkına yönelik işgal girişimini protesto etmek amacıyla yüzlerce kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Etampte garının önünde başlayan yürüyüşte Kürt gençleri ve halkı belediye binası önüne kadar “Bijî Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Dün Kobanê, bugün Efrîn” sloganlarını haykırdı.

Yürüyüşün sonunda yapılan konuşmalarda Avrupa'da yaşayan Kürt gençlerinin Efrîn direnişine katılması çağrısı yapıldı.

MANTES LA JOLİE

Mantes la Jolie şehrinde ise Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde Kürdistanlılar ve dostları işgalci faşist TC devletinin ve El-Nusra devşirmesi çetelerinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etme amacıyla meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Mantes la Jolie garı önünde toplanan ve çoğunluğu Kürt gençliğinden oluşan yaklaşık 500 kişi şehir merkezine doğru meşaleler eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Bijî berxwedana Efrînê”, “YPG”, “YPJ” ve “Serî Hilde” sloganları atan kitle adalet sarayı önüne kadar yürüdü.

Adalet sarayı önünde miting gerçekleştiren gençlik hareketi, Ciwanên Azad adına bildiri okudu.

Eylem atılan “Serî Hilde” sloganları ile son buldu.

VILLIERS LE BEL

Kürt gençleri öncülüğünde Villers le Bel kentinde merkezi gar önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne kadar meşaleler eşliğinde yürüdüler.

Yapılan meşaleli yürüyüşte “Ji bo Efrînê Serî Hilde”, “Bijî Berxwedana Efrînê” ve “İntikam” sloganlarını haykırdılar. “Efrîn işgaline son ver” yazılı pankart taşıyan kitle yürüyüşün ardından DKTM önünde konuşmalar gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda, Efrîn’e yönelik saldırılar kınanırken şunlar dile getirildi, “Kürt halkına yapılan her saldırının intikamını Kürt gençliği alacaktır. Sur’da ‘mutlaka kazanacağız’ denildi. Evet, Efrîn’de de mutlaka kazanacağız.”

Öte yandan Kürt gençleri devler arası yapılan komployu kınama amacıyla gerçekleştirilen uzun yürüyüşe katılım çağrısı yaparak eyleme son verdi.