Fransız filozof: Erdoğan bir katil, etnik temizlikçi!

Fransız filozof Bernard-Henri Levy (BHL), Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yayınladığı bir makalede Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “katil” dedi.

Batılı hükümetleri Türkiye’ye yaptırım uygulamaya çağıran Levy, Türk ordusunun Efrin’de “etnik temizlik” yaptığını söyledi.

Bir kez daha saldırıya uğrayan “işkence gören ve katledilen” Kürtlerin Batı tarafından yalnız kaldığı tepkisinde bulunan Levy, Erdoğan için şu ifadeleri kullandı: Ülkesini Batı’ya karşı şantaj enstrümanına dönüştüren cehennemin kapısını açan boşaltıcı. Ama Erdoğan’ın sinizmi karşısında uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.”

Levy şöyle devam etti: “Bu üzücü oyun çok sürdü. Eğer Batı aklını başına toplamazsa, 2018 yılı Türkiye’nin Kürtler üzerine demir bir perde çektiği bir alçaklık içerisinde geçecek.”

Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin askıya alınması değil tamamen kesilmesini ve NATO ile ilişkilerinin gözden geçirilmesini isteyen Fransız filozof, şöyle yazdı: “Sayın Erdoğan Batı’ya başka bir seçenek bırakmıyor. Eğer bu temel karar üzerine anlaşma sağlayamazsak, o zaman Kürtlere yönelik katliam vahşeti, şerefimizin yıkıntıları üzerinde katilin jübile yapmasını gördüğümüz utanca eklenecektir.”