Freiburg’ta Mayıs ayı şehitleri anma turnuvası

Almanya'nın Freiburg kentinde 13 takımın katılımıyla Mayıs ayı şehitleri futbol turnuvası gerçekleştirildi.

Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne bağlı gençlik komisyonunun organize ettiği turnuvaya Freiburg ve çevresinden 13 futbol takımı katıldı.

Mayıs ayı şehitleri başta olmak üzere tüm özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması sonrasında organize komitesi tarafından bir konuşma yapıldı.

Yapılan bu turnuvada asıl amacın özgürlük mücadelesi için yaşamlarını feda edenleri anmak olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bizler onları yaşamlarımızın her anında onlara layık olmaya çalışacağız. Bugünkü etkinliğimizde de onların anısına kendi aramızdaki sosyal ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu sadece sportif bir müsabaka değil aynı zamanda Avrupa gibi bir sistemin içinde gençlerimiz arasındaki iletişimi güçlendirmektir. Bundan sonra da gençlerimizin benzer eylem ve etkinliklerle bir araya gelmesini umuyoruz” denildi.

Konuşma sonrasında takımlar eleme usulü karşılaşmalar başladı. Yapılan karşılaşmalar sonrası Serhildan takımı birinci olurken, Miami Kollnau takımı ikinci, Botan takımı üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupaları verilirken futbolcularına da birer madalya takıldı. Turnuvada Şengal takımı da en centilmen takım ödülüne layık görüldü.