Freiburg ve Stuttgart’ta işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın Freiburg ve Stuttgart kentlerinde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Alanlara çıkan binlerce kişi, Türk devletinin saldırılarına tepkisini gösterdi.

FREİBURG

Rojava işgalini protesto etmek amacıyla Almanya'nın Freiburg kentinde de Kürdistanlılar ve dostları meydanlardaydı. Alte Synagoge meydanında bir araya gelen bini aşkın kişi yürüyüş yaptı. Freiburg DKTM, Nuda Kadın Meclisi, Alevi Kültür Dergahı, Selahaddin-i Eyyubi Camisi, ANTIFA, Die Linke, MLPD gibi örgüt ve kurumların destek verdiği gösteriye kalabalık bir kitle katıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentindeki gösteriler ise birçok kurum ve organizasyonun çağrısıyla gerçekleşti. Die Linke, DİDİF, Friedensnetz, DFG-VK, DGB, Frienbündnis, Fridenstreff, Informationsstelle Militarisierung, VVN-Bund der Antifafaschistinnen, MLPD, DKP, Stuttgart 21 gibi kuruluşların destek verdiği yürüyüş Lautenschlagerstrasse'de start aldı.

 “PKK yasağı iptal edilsin” ve “Savaşa hemen son” pankartlarının taşındığı yürüyüşe DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, MLPD, Initiative Kurdistan, Alinteri ve ADHK, Tevger a Ciwanên Şoreşger, Jinên Ciwanên Azad üyeleri de katıldı. Göseteride Sol Parti’nin federal Milletvekilileri Heike Hänsel ve Gökay Akbukut, Sidar C., Friedensnetz Stuttgart temsilcisi Dieter Lachen Maier konuşmalar yaptı.

Kadınların en önde yer aldığı yürüyüşte Türk devleti çeteleri tarafından katledilen Hevrin Xelef'in fotoğrafları ve “Jin Jiyan Azadi” yazıları dikkat çekti. Vietnam’daki savaşta çekilmiş bir çocuk fotosu ve Rojava’daki saldırılardan çekilen bir fotoğraf yan yana taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık “Jin Jiyan Azadi”, “Biji Berxwedana Rojava” ve “Biji YPG/YPJ” sloganları atıldı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Kobanê (Schlossplatz) meydanında son buldu.