Toronto, Bordeaux ve Gävle'de tecrit protestosu-YENİLENDİ

KCK'nin hafta içerisinde ilan ettiği ‘Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi kapsamında İsveç'in Gävle kentinde bir eylem düzenlendi. Kanada'nın Toronto kentinde de tecrit protesto edildi.

Kanada’nın Toronto şehrinde, Toronto Kürt Halk Meclisi'nin organize ettiği bir eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi ve özgürlüğü talep edildi.

Toronto’nun işlek caddesi Yonge&Dundas’da bir araya gelen Kürtler ve dostları 12 Eylül faşist askeri darbesini de kınadı. 

Eylemde yapılan basın açıklamasında Kanada devletine, sivil toplum örgütlerine ve kamuoyuna Kürt halkına yapılan soykırıma karşı duyarlılık çağrısı yapıldı. 

Gävleborg Halk Meclisi, tren garında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı bir eylem gerçekleştirdi.

Ellerindeki pankart ve bayraklar ile tren garı önünde toplanan eylemciler "Öcalan’a özgürlük, Kürdistan'da barış!", "Faşist Erdoğan!", "Çocuk katili Erdoğan" gibi sloganlar attı.

Meclis adına yapılan bir konuşmada Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk devletinin Kürdistan'daki saldırılarına dikkat çekilirken, AB ve Avrupa ülkelerine duyarlılık çağrısı yapıldı. Cumartesi günü yapılan eylemde bildiriler de dağıtıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde “Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilirken, özgürlüğü talep edildi.

Fransa’nın Bordeaux kentinde “Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında eylem düzenlendi.

Bourse Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar Victoire Meydanı’na yürüdü.

Heftanin direnişinin sahiplenildiği konuşmaların yapıldığı eylem bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti.

Bildirinin okunması ve CDK-Bordeaux Halk Meclisi adına Ahmet Semsûr bir konuşma yaptı. Semsûr, “Önder Apo özgür olana dek, bizler Bordeaux’daki Kürt halkı alanlarda olmaya devam edeceğiz. Herkesin de bu direniş ve mücadeleyi sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.