Gävle ve Örebro'da Türk devleti protesto edildi

İsveç'in Gävle ve Örebro illerinde Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak için eylemler yapıldı.

Eylemlerde konuşmalar yapan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin Efrîn'de soykırım yapmaya hazırlandığı uyarısında bulunarak Birleşmiş Milletler'e Türk devletinin saldırılarını durdurmak için girişimde bulunması çağrıları yaptı.

GÄVLE

Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak için il merkezinde bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi.

Saat 14.00 sularında Södermalstorg Meydanı'nda bir araya gelen kitle, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınayan sloganlar atarak Storatorg Meydanı'na yürüdü.

Meydanda bir konuşma yapan NCDK Eş Başkanı Mirza Behram, Türk ordusu ve OSÖ çetelerinin Efrîn kent merkezinde sivil halka yönelik katliamlar yapma hazırlığında olduklarına dikkat çekti. Tüm insan hakları savunucularına Efrîn'le dayanışmayı güçlendirmeleri çağrısı yaptı.

İsveç Sol Parti adına bir konuşma yapan Seppo Lainen, Türk devletinin Rojava'ya saldırarak DAİŞ çetelerini güçlendirmeyi amaçladığını belirterek “Gün artık pratikte bir şeyler yapma günü. Sessiz kalarak faşizmi durduramayız” dedi ve Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne Türk devletinin saldırılarını durdurmaları çağrısı yaptı.

Ciwanen Azad adına konuşma yapan Dersim Aktaş, tüm Kürt gençlerine Efrîn halkıyla dayanışmaları için sokaklara çıkma çağrısı yaptı.

Gösteride Türk devletinin yanı sıra sessiz kalan Batılı ülkeleri kınayan sloganlar atıldı.

ÖREBRO

İl merkezinde akşam saatlerinde gerçekleşen eylemde “Efrîn yalnız değildir” pankartını açan Kürdistanlılar, “Biji berxwedana Efrîne”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Katil Erdoğan”, “Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin” sloganlarını attı.

NCDK adına yapılan konuşmada, Türk devletinin saldırı ve katliamları kınandı. Tüm Kürdistanlılara   Efrîn halkıyla dayanışmaları ve sokaklarda olmaları çağrısı yapıldı.