Galler’de açlık grevcileri ile dayanışma yürüyüşü

Galler’in başkenti Cardiff'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve açlık grevi eylemcileri ile dayanışmak için bir yürüyüş düzenlendi.

Cardiff kentinde yapılan eyleme yüzlece kişi katıldı. Kürtler ve solcu organizasyonların katıldığı eylemde, bir çok örgüt adına konuşmalar yapıldı. Bu eylem, 17 Aralık’ta Galler’de süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatan İmam Şiş’in eyleminin 22’inci gününde gerçekleşti.

Cardiff stop the War Campaign adına konuşan Adam Johannes, “Ortadoğu'da demokrasi, ekoloji ve özgürlükçü bir sistem için mücadele eden Kürt halkı bugün dünyanın dört bir yanında sokaklara inmiş mücadele ediyor” dedi.

Sosyalizme inanan halklar ve bireyler olarak, birlikte mücadele edilirse daha adil ve güzel bir dünyanın mümkün olduğunu kaydeden Johannes, açlık grevi eylemlerini de selamlayarak, “Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu’ya barış getirecek” dedi.

Collective Cardiff adına konuşan Bruce Talbot, “Kürdistan Özgürlük hareketi tüm insanlık adına büyük bir mücadele yürütüyor” diye konuştu.

Galler'de yaşayan Kürtlerin de uzun zamandır başarılı bir mücadele içerisinde olduğunun altını çizen Talbot, “bu mücadelenin tüm ilerici ve sol kesimlerin gündeminde yer alması gerektiğini” kaydetti.

Cardiff Sosyalist Forum adına söz alan Ann Marie Bateman ise; “Bugün burada sadece Galler'de yaşayan Kürtler değil, Britanya'nın her yerinden gelen Kurdistanlılar ve bizler Kürt halkının haklı mücadelesini ve kendi kaderini tayin hakkını destekleyen Gallerli sosyalistler olarak; tüm Açlık grevi eylemcilerinin talebinin karşılanmasını ve Öcalan’a uygulanan tecride bir an önce son verilmesini haykırıyoruz” dedi.

HDP’li Leyla Güven’in iradesine ve mücadele dolu yaşamına hayran olduğunu söyleyen Bateman, Güven'in sağlığı ve can güvenliği tehlikeye girerse bundan sadece Türk devletinin değil, Avrupa Konseyi, CPT ve faşist Erdoğan rejimine destek veren Theresa May hükümetinin de sorumlu tutulacağını kaydetti.