Gallerli politikacı ve aktivistlerden Şiş’e destek sürüyor

Galler’in başkenti Cardiff’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecrit ile tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevlerine ilişkin bir panel düzenlendi. Panele çok sayıda Gallerli milletvekili katıldı.

Galler’in Newport kentinde sürdürdüğü açlık grevinin 80’inci gününe giren İmam Şiş’e destek açıklamaları ve etkinlikleri devam ediyor. Başkent Cardiff’te yapılan panelde dayanışma mesajları verilirken, Plaid Cymru Partisi milletvekilleri Delthy Jewell ve Leanne Wood İmam Şiş’in mücadelesinin yanında olduklarını ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevleri devam ederken, 17 Aralık 2018’den bu yanan Newport’ta direnişini devam ettiren İmam Şiş ile dayanışma amaçlı Cardiff’te bir panel düzenlendi. Panele Galler Özerk Parlamentosu üyeleri İşçi Partili Jenny Rathbone ve Plaid Cymru Partisi’nden Delthy Jewell, aktivist Mark Campbell, Elif Sarican ve Thomas James konuşmacı olarak katıldı. Paneli çok sayıda Gallerli aktivist de takip etti.

Plaid Cymrulu üyesi Delthy Jewell, panelde yaptığı konuşmada uluslararası medyanın ve hükümetlerin sessizliğini eleştirirken, parti olarak dayanışmayı büyüterek devam ettireceklerini belirtti. CPT’ye de bu konuda bir mektup gönderdiğini ve mektubunda CPT’nin harekete geçmesi gerektiğini dile getirdiğini de Jewell sözlerine ekledi.

Kürt halkı ile beraber adalet için savaşmaya devam edeceklerini ifade eden Jewell konuşmasını Kürtçe olarak “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” sözleriyle bitirdi.

İşçi Parti üyesi ve insan hakları aktivisti Thomas James de yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin ve Kürt halkının verdiği mücadelenin kendilerine yol gösterici olduğunu ve o yolda kendilerinin de yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Panelde aktivist Marka Campbell ve Elif Sarıcan da birer konuşma yaparak, Kürt halkına yönelik baskılar ve Öcalan üzerindeki tecridin arka planına değindiler. İşçi Partili Özerk Meclis üyesi Jenny Rathbone de dayanışma mesajlarını iletti.

Panele videolu mesaj gönderen İmam Şiş, eylemin amacını anlatırken, yürütülen dayanışma etkinliklerden kaynaklı Gallerli politikacı ve aktivistlere teşekkür etti.

Plaid Cymru eski genel başkanı Leanne Wood da gönderdiği görüntülü mesajında Şiş’in eylemiyle Kürt halkının mücadelesine büyük dikkat çektiğini ve bu eylemin etrafında oluşan uluslararası dayanışmanın büyüyerek devam edeceğini ifade etti.

RESSAM GİNO’DAN ŞİŞ’E ZİYARET

Newport’taki Kürt Toplum Merkezini ziyaret eden Gallerli ressam Gino ise çizdiği İmam Şiş tablosunu kendisine hediye ederek, dayanışma duygularını iletti.