Gallerli sosyalistler ölüm orucunda yer alanlara kart gönderdi

Gallerli sosyalistler Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için ölüm orucu direnişinde yer alan 30 tutsağa dayanışma kartları gönderdi.

Gallerli sosyalistler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla ölüm orucu eylemine giren ve geçtiğimiz pazar günü eylemlerini sonlandıran 30 tutsağa dayanışma kart gönderdi. Gallerli sosyalist ve anarşistler olarak Kürt halkının haklı davasının yannında olmaya devam edecekleri belirtildi.

Ölüm orucu eylemi yapan tutsaklar şunlardı: Aslı Doğan, Ardıl Çeşme, Zozan Çiçek, Şükran Aydın, Nesrin Akgül, Ahmet Topkaya, Ferhat Turgay, Abdulhalik Kaplan, Enver Dönmez, Ergin Akhan, İhsan Bulut, Özhan Ceyhan, Vedat Özağar, Erol Cengiz, Ahmet Anığı, Yaşar Cinbaş, Muhammed İnal, Diyadin Akdemir, Engin Kahraman, İbrahim Doğan, Ahmet Emin Eren, Mustafa Taştan, Senar Efe, Burhan Şık, Faysal Atak, Şefik Kayhan, Reşat Özdil, Zeki Bayhan, Yılmaz Yıldız ve Sait Öztürk.

7 Kasım 2018’de DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve binlerce direnişçinin katıldığı açlık grevi ve ölüm orucu direnişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla yaptığı çağrıdan sonra 26 Mayıs’ta sona ermişti.

Galler’in Newport kentinde de İmam Şiş tarafından Birleşik Krallık tarihinin en uzun açlık grevi eylemi yapılmış ve direnişin devam ettiği 161 gün boyunca Galler’li sol, sosyalist ve anarşist kesimlerden büyük destek görmüştü.