Montpellier, Hamburg ve Pforzheim’da şehit anması

Fransa’nın Montpellier ile Almanya’nın Hamburg ve Prorzheim kentlerinde şehitler anıldı.

Garzan’da şehit düşen 7 gerilla Montpellier kentinde bir etkinlikle anıldı. Almanya’nın Hamburg kentinde Dersim’de şehit düşen Selman Baki ve Pforzheim kentinde ise Şengal’de şehit düşen YBŞ savaşçısı Mendanlıoğlu anıldı.

MONTPELLIER

Bitlis'te Türk ordusu ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillaları için Fransa’nın Montpellier kentinde bir anma etkinliği düzenlendi. Kürdistan şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde, Haziran ayında Garzan bölgesinde hayatını kaybeden HPG Garzan Eyalet Komutanı Sefer Acar'ın (Welat Gever) yeğeni Nesibe Acar kısa bir konuşma yaptı.

Garzan'da şehit düşen gerillaları anarak konuşmasına başlayan Nesibe Acar şunları belirtti: "Amcam Sefer Acar ailemizde örnek biriydi. Düşmanın baskılarını kabul etmeyerek özgürlük mücadelesi saflarına katıldı. Ve yıllarca Kürt halkı için mücadele etti. Bizler de aile fertleri olarak onun yolunda giderek, üzerimize düşeni yapmaya söz veriyoruz. Şehitlerimizin özgürlük bayrağını taşıyacağımıza sözünü veriyoruz." Yapılan konuşmanın ardından anma, "Şehit namirin" sloganları ile son buldu.

HAMBURG

Dersim kırsalında 26 Mart günü Türk ordusu ile HPG arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Bingöl-Solhan nüfusuna kayıtlı gerilla Selman Baki (Rûbar Çewlik) Almanya'nın Hamburg kentinde anıldı. Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) düzenlenen anmaya HPG'li Baki'nin amcası Neman Baki ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Hamburg Şehit Aileleri Komisyonu tarafından organize edilen anmada konuşan amca Neman Baki, yeğeninin halkının haklı mücadelesi için şehitler kervanına katıldığını söyledi. Yeğenini en son 7 yaşındayken gördüğünü söyleyen Neman Baki, her şahadetin omuzlarına büyük bir yük bindirdiğini belirtti. Amca Neman Baki, böylesi zor bir süreçte kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Hamburg  DKTM adına konuşan İmam Cömert de Kürt halkının, özgürlüğü ve onuru için binlerce evladını şehit verdiğini vurguladı. Anma,HPG'li Baki'nin hayatına dair kesitlerin yer aldığı  sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.

PFORZHEİM

Şengal’de 21 Temmuz 2017 yılında Sikiniye köyünde görev sırasında DAİŞ çetelerinin daha önce yerleştirdikleri mayının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren YBŞ Savaşçıları Mehmet Mendanlıoğlu (Amed Kawyan) ve Enver Xero (Bawer Şengal) Almanya'nın Pforzheim kentinde anıldı. Mendanlıoğlu ailesi ile Pforzheim Halk Meclisi tarafında düzenlenen anmada Şehit Amed Kawyan'ın ailesinin yanı sıra HDP eski milletvekili Faysal Sarıyıldız ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Anmada Pforzheim Halk Meclisi ve Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmada, "Bizler için, Çocuklarımız için kendi canlarını bize feda eden bu kahramanlarımızı hiç bir zaman unutmayacağız. Kürdistan’ın her dört parçasındaki şehitler bizim şehitlerimiz" denildi.

YBŞ Komutanı Amed Kawyan'ın yaşamına dair sinevizyon gösteriminin gerçekleştiği anmada konuşan ablası, kardeşi ile ilgili anılarını anlattı. HDP eski milletvekili Sarıyıldız da yaptığı konuşmada şunları belirtti: "Büyük bir kahramanlık sergileyen Amed heval binlerce şehitlerden bir tanesidir. Kürdistan’ın dört bir parçasında yüz yıllardan beri her tarafında şehitler verildi. Amed heval da Kürdistan’ın dört bir yerini savunmak için şehit olan bir değerli arkadaşımızdır. Onlar isteği Kürdistan’ın özgürlüğü ve bağımsızlığıydı."