Genç kadın aktivistlerden Strasbourg direnişçilerine ziyaret

Özgür Genç Kadınlar (Jinên Ciwanên Azad) üyesi bir grup, Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılması amacıyla açlık grevi yürüten 14 aktivisti ziyaret etti.

Strasbourg’da 14 kişilik grubun açlık grevi 78’inci gününde devam ederken, eylemciler Avrupa’nın farklı ülkelerinden sürekli ziyaretçi kabul ediyor.

Bu Pazartesi günü Almanya’nın Duisburg kentinden gelen Özgür genç Kadınlar üyesi üç genç, açlık grevcileri ile görüştü. Solin, Lorin, Amara isimli gençler, açlık grevi eyleminin ilk gününden beri topladıkları fotoğraflardan oluşturdukları bir albümü grevcilere hediye etti.

Gençler, albümü açlık grevcilerinden Deniz Sürgüt’e verdi. Gençlik hareketi üyesi Solin Gül, sürekli grevcileri ziyarette bulunarak yanlarında olduklarını söyledi. Gül, bu ziyaretlerde çektikleri fotoğraflardan bir albüm hazırlayarak, eylemcilere moral vermek istediklerini dile getirdi.

Solin Gül, Almanya’da her eyleme katıldıklarını belirterek, tüm Kürt halkının bu eylemlere ses olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Aktivistlerden Lorin Gül, 7’den 70’e Kürt halkının eylemlerde olması gerektiğini söyledi.

Açlık grevcileri adına Deniz Sürgüt, genç aktivistlerin hediyesinden memnuniyet duyduklarını ve moral aldıklarını belirttikten donra, açlık grevi direnişiyle Kürt halkının ve gençliğine özgür bir yaşam vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Kürt halk önderi üzerinde ki tecridin kırılması amacıyla yapılan eylemlere gençliğin verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirten Sürgüt, her yaştan Kürt halkının eylemleri sahiplenmesinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.