Gençler, Öcalan ve Kürdistan’ın özgürlüğü için haykırdı

Wuppertal'da bir araya gelen Kürt gençleri, "Azad Bike" kampanyası çerçevesinde gece düzenledi.

Almanya’nın Wuppertal kentinde, Kürt gençleri "Azad Bike" kampanyası çerçevesinde gençlik gecesi düzenledi.

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad’ın Nordrhein-Westfalen (NRW) çapında Wuppertal’da düzenledikleri gece, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“Serok Apo Kurdistan e, Jiyan e, Azad Bike”, “Bi Peşengîya Jinên Ciwan Emê Serok Apo Azad Bikin” ve “Bi Ruhê Kemal Pîr û Hakkı Karer, Li Dijî Faşizma AKP ê, Bijî Yekîtîya Ciwanên Nawnetewî” pankartlarının asıldığı salonda sık sık, “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Kurdistan” ve “Şehîd Namirin” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürdistan’ın özgürlüğü için düzenlenen gecede, Kadın hareketi adına Ayten Sünger, Şehit aileler komisyonu adına Fatma Özer ve gençlik hareketi adına Gelhat Fırat ve Dilan Senday birer konuşma yaptı.

“Azad Bike” kampanyası çerçevesinde eylemlerin devam edeceğini belirten Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad temsilcileri “Biz Kürt halkı olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz, bizim duruşumuz bu kritik sürece cevap olacaktır, durmak ve oturmak yok, böylesi önemli bir süreçte örgütlülüğü esas alıp mücadeleyi yükselteceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gecenin kültür programında geçildi. Kültür programında ise Xelîl Xemgin, Celoviz, Grup Mayrik, Firaz Rojava ve folklor ekibi sahne aldı.

Geç saatlere kadar devam eden gençlik gecesi halaylar ve atılan sloganlarla son buldu