Gençler tecridi, işgali ve işbirlikçiliği protesto etti

Almanya ve İsviçre'de yaşayan Kürt gençler, İmralı tecridini, Türk devletinin işgalci saldırılarını ve işbirlikçileri protesto etti.

ST. GALLEN

İsviçre'nin St. Gallen kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri, gece saatlerinde şehir merkezindeki üst geçitlere Türkiye zindanlarında rehin tutulan siyasi tutsakların durumlarına dikkat çekmek için pankartlar astı.

Almanca, “PKK özgür bir dünya için mücadele ediyor”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Türkiye’deki tüm politik tutsaklara özgürlük” yazan pankartlar asıldı.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld şehrinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad aktivistleri,  Maxmûr saldırısında faşist Türk devleti ile işbirliği yapan KDP'yi teşhir eden ve Kardeş Aile Kampanyası'na katılım çağrısı yapan bildiriler dağıttı. 
Eylem kapsamında Bielefeld şehrinde bine yakın dairenin posta kutusuna  bildiriler bırakıldı.
Bildiride, işgalcı Türk ordusunun Maxmûr Kampına dönük saldırılara dikkat çekildi, Kardeş Aile Kampanyası’na katılım çağrısında bulunuldu.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde bir araya gelen Jinên Ciwan ên Azad Freiburg aktivistleri, artan kadın şiddetine dikkat çekti. Genç kadınlar, “Kadının özgürlüğü Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne bağlıdır” ve “Perspektifsizliğe karşı olabilirsin” yazılı pankartlarla erkek egemen zihniyeti kabul etmediği mesajını verdi.
Kadınlar, açıklamalarında şöyle dedi:
“Koronavirüs salgını döneminde tüm dünyada kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri artıyor. Kürt Özgürlük Hareketinin özgürlük mücadelesinde kadının özgürlüğü esastır. Kadın özgür olamadan toplum özgür olamaz. Rêber APO 21 seneyi aşkın İmralı Adası'nda bulunmakta ve Kürt sorununun çözümünde temel bir aktördür. Kapitalist sistemin bir kriz içinde olduğunu görmekteyiz. Bir perspektifsizlik geliştirilmiş ve bu şekilde toplum koronavirüse karşı tedbirler adı altında çok rahat bir şekilde yönlendiriliyor. Toplumun temel sorunu erkek egemen zihniyetidir. Bu erkek egemen zihniyet dünyada devrim olmasını engelliyor. Özgürlük ve devrim yolunda mücadele etmek isteyen kadınlar, bu yolda yürümek isteyen kadınlar ya şiddete uğruyor ya da katlediliyor. Bu yaşanan vahşete artık dur demeliyiz ve erkek egemen zihniyete karşı mücadelemizi büyütmeli, kadının özgürlüğü temelinde bir yaşam inşa etmeliyiz.”

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri afişleme eylemi gerçekleştirdi. Aktivistler açıklamalarında ihanetçi ve işbirlikçi çizgiye karşı Kürt gençlerin direnişi büyütmesi ve bu bilinçle alanları terk etmemesi gerektiğini belirtti.
Açıklamada, "Kürt gençleri nerede olursa olsun direnişi anbean büyüterek ihanetin hesabını sorması gerekir. Bu bilinçle ne olursa olsun alanları terk etmemeliyiz. Başta Kürt gençleri olmak üzere tüm Kürdistan halkları ulusal birliği oluşturmak isterken çıkarı uğruna halkının kanını satanları hiçbir zaman affetmemeli ve alanları hiçbir zaman boş bırakmamalıyız" denildi.