Gençlerin uzun yürüyüşü  3. gününde

Almanya’nın Mannheim kentinde başlayan uzun yürüyüş 3. gününde.

Tevgera Ciwanên Şoreşger’in, “Dem Hatiye Serî Hilde Komplo Parçe Bike Rêbertî Azad Bike“ sloganıyla, Almanya'nın Mannheim kentinde başlattığı ve Fransa'nın Strasbourg kentine kadar devam edecek olan 6 günlük uzun yürüyüşün 3. günü coşkuyla başladı. 

Yürüyüşün 3. günününde gençler, Bruchsal'den Karlsruhe'ye doğru 21 kilometre yol kat edecek.

Tertip Komitesi, Alman polisinin yürüyüşçülerin sembol ve sloganlarına karşı olan yasaklayıcı tutumunu eleştirerek, bunun, Kürt halkının özgürlük haykırışına karşı olan tahammülsüzlüğün ve uluslararası komplodaki rolden kaynaklandığını belirtti.

Yürüyüş devam ederken faşist bir Türk'ün köpeklerle yürüyüş güzergahına gelip provoke girişimine karşı Alman polisi göz yumdu. Gençler ise faşiste müdahale etti.

'SERHILDANA ÇEVİRMELİYİZ'

Eylemciler, "Tecrit kırılana, Önderliğimiz özgür oluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Kürdistan gençliği olarak bu süreçteki rol ve misyonumuzun farkındayız. Önderliğimiz üzerindeki tecrit bir bütünen Kürt halkına, demokrasiden yana olanlara, gençlik ve kadına uygulanan bir tecrittir. Bulunduğu tüm alanlarda gençlik de bu temelde alanlara çıkıp var olan direnişi büyütüp serhildana çevirmelidir" dedi.

Eylemciler, yarın yürüyüşün 4. gününde sabahın erken saatlerinde yürüyüşe kaldıkları yerden devam edecekler.

Yürüyüşçüler, 16 Şubat'ta Fransa'nın Strasbourg kentinde Basel ve Lüksembourg uzun yürüyüş kollarıyla birleşip, Avrupa'daki Kürdistanlıların katılımıyla 15 Şubat Komplosu'nu büyük bir mitingle protesto edecek.