Gençlerin uzun yürüyüşü Hamburg’da sona erdi

"Önder Apo’nun Özgürlüğü İçin Birlikte Serhildan" şiarıyla 5 Eylül’de Almanya’nın Hannover kentinde başlayan Uzun Yürüyüş Hamburg’da sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarı ile Almanya’nın Hannover kentinde 5 Eylül günü başlayan Uzun Yürüyüş, Hamburg kentinde bugün akşam saatlerinde sona erdi.

Gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile kente girerken, Rote Flora hazırladığı “Direnmek yaşamaktır” yazılı pankart ve dev bir Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posteri astı.

Uzun yürüyüşün bitişinde yürüyüşçüler adına yapılan konuşmada ise, “Bizi katletmek isteyen Türk devletine direnişin süreceği mesajı veriyoruz. Yine Heftanin’e, İmralı’ya, Önder Apo’ya binlerce kez selam gönderiyoruz.

Almanya devletinin yasaklamalarına, kriminalize etmelerini gençler kabul etmeyecek. Bu bayrağın yasaklı olduğunu söyleyen, Önderliğimizi, dilimizi, varlığımızı yasaklayanlar iyi bilsinler ki, görsünler ki bugün bu bayrak gençlerin elinde dalgalanıyor. Alman devleti bilsin ki, yaşamımız ve varlığımızla buradayız. Tüm gençlerle ‘Bi hevre serhildan’ hamlesi ile direnişimiz sürecek” denildi.

Eylem boyunca sık sık, “Faşizme karşı birlikte direniş”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları da atıldı.