Gençliğin çağrısı Paris ve Arnhem’de karşılık buldu

Kurdistan Gençlik Hareketi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi kırma ve özgürlüğünü sağlamaya yönelik çağrısı üzerine Avrupa kentlerinde eylemler sürüyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) Koordinasyonlarının ‘İmralı sistemini yıkalım, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştirelim” çağrısı üzerine gençler, Fransa'nın başkenti Paris ve Hollanda’nın Arnhem kentinde alanlara çıktı.

PARİS

Paris’in ünlü République meydanında bir araya gelen kitle, yoğun yağmur altında Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Daha sonra Bastille meydanına doğru yürüyüş yapıldı. Yürüyüş esnasında pankart ve dövizler ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşındı. Kitle, sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Azadiya Rêber Apo azadiya me ye” ve “Bijî Rêber Apo” "Liberé Öcalan" sloganlarını attı. 

CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat ve Xanê Akdoğan, uluslararası kamuoyunu ve yetkilileri göreve çağırarak, “28 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi’ne yönelik mutlak tecrit, hiçbir insani ve hukuki norma sığdırılamaz. Çözümün ve barışın anahtarı olan Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

Eylem Bastille meydanında sonlandırılırken gençler halaya durdu. 

ARNHEM

Hollanda’nın Arnhem kentinde TCŞ üyesi gençler, “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Arnhem Central’de sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

“Free Abdullah Öcalan” yazılı pankart ve PKK flamaları taşıyan gençler, sık sık “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Yaklaşık bir saat süren eylemde, Avrupa gençliğine Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemlere devam etmesi çağrısı yapıldı.