Gerilla Bradost’ta vurdu: Bilanço ağır

HPG/YJA Star gerillalarının dün Bradost’ta gerçekleştirdiği eylemde 28 Türk askeri ve 3 korucunun öldürüldüğü öğrenildi.

Bölgedeki yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, dün saat 15.00 sularında Gerillalar Lêlîkan’da konuşlanan işgalci Türk ordusuna karşı bir eylem düzenledi. Birkaç koldan gerçekleşen gerilla eyleminde 22 asker ve 3 korucunun öldürüldüğü, 13 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan kaynaklar, birkaç koldan gelişen gerilla eyleminde işgal mevzilerinin ve asker çadırlarının içindeki askeri malzemelerle birlikte imha edildiğini kaydetti.

Gerillanın Türk ordusuna bir kez daha ağır darbe indirmesi ardından 9 kez Skorsky tipi helikopterin alana gelerek ölü ve yararlılarını taşıdığı belirtildi.

Kaynaklar ayrıca, dün HPG/YJA Star gerillalarının saat 16.00’da bir kez daha aynı tepeye suikast eylemi düzenlediklerini aktardı.

Dün akşam saatlerinde gerillaların Evdilkovî dağındaki Türk askerlerine eylem düzenledi. Eylemde 6 askerin öldürüldüğü ve bir BKC silahı ile çok sayıda askeri malzemeye el konulduğu belirtildi.

Dün gece Türk savaş uçaklarının Xakurkê’ye bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan alanında kendi askerlerinin konumlandığı yerlere yakın 4-5 noktayı bombaladığı belirtildi.