Gerilla TV, Sidekan’daki eylemin görüntülerini yayınladı

Gerilla TV, HPG gerillalarının 25 Ekim günü Güney Kürdistan’da Sidekan’a bağlı Eli Dirêj Boğazı’na yönelik düzenlediği eylemin görüntülerini yayınladı. Eylemde 5 mevzi imha edilmiş ve 14 Türk askeri öldürülmüştü.

Gerilla TV, HPG gerillalarının 25 Ekim’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Eli Dirêj Boğazı’nda konumlanan Türk askerlerine yönelik düzenlediği eylemin görüntülerini yayınladı.

HPG BİM, eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, “25 Ekim günü saat 09.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Eli Dirêj Boğazı’nda konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 5 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 14 düşman askeri öldürülmüştür. Ayrıca işgalcilere ait bir drone de güçlerimizce vurularak düşürülmüştür. Eylem ardından savaş uçakları ile alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır” demişti.