Gerillalardan Türk ordusuna havadan eylem

Gerillalar Medya Savunma Alanları'na bağlı Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik havadan özel bir taktik ile bir eylem düzenledi. Eylemde 1 asker öldü, 1’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin, 7 Eylül günü saat 15.00'da Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesine bağlı Gombetê Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik havadan özel bir taktik ile bir eylem düzenlediğini belirtti. HPG, eylemde 1 askerin öldürüldüğünü, 1’inin ise yaralandığını açıkladı.

HANİ'DE OPERASYON VE ÇATIŞMA

HPG Amed’in Hani ilçesindeki operasyona ilişkin de şu bilgileri verdi:

“6 Eylül günü işgalci TC ordusu Amed'in Hani ilçesine bağlı Şelê köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı fedaice savaşan Welat arkadaş şehit düşmüştür. Operasyon gizli birliklerin desteği ile halen devam etmektedir.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Welat Amed
Adı Soyadı: Azad Başal
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Gülperi – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2019 / Amed

Welat Amed arkadaşımız; Amed’te yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, gençlik yıllarına adım attığı andan itibaren de mücadele için çalışmaya başlamıştır. TC faşizmine karşı sürekli bir mücadele içerisinde bulunan Welat arkadaşımız, 2015 yılından itibaren de aktif olarak gerilla saflarına katılmıştır. Bulunduğu tüm çalışma alanlarında emeği ve cesareti ile öne çıkmış, her an ve her fırsatta da düşmana darbe vurmanın çabası içerisinde olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da fedakarlığı ile tanınan Bilal arkadaşımız, birlikte çalıştığı tüm arkadaşlarının yüreğinde sade kişiliği ile mücadeleye bağlılığıyla öne çıkan savaşçı bir arkadaşımız olmuştur.

Şehadete ulaşan Welat arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin anılarını mücadelemizi yükseltip zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz."