Göteborg ve Oslo'da Kürtler ve dostları işgale karşı alanlardaydı

İsveç’in Göteborg kentinde Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları yüzlerce kişinin katıldığı bir miting ve yürüyüşle protesto edildi. Norveç'in başkenti Oslo'da da gençler eylemdeydi.

Saat 13.00 sularında Götaplatsen Meydanı'nda buluşan Kürdistanlılar ve dostları, “Efrîn'le dayanışma”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Türkiye'yi boykot et”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği” gibi Türk devleti ve Batılı ülkeleri kınayan sloganlar atarak Brunn Parkı'na doğru yürüdü.

Parkta Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin Efrîn işgalini kınayan açıklamasının okunmasının ardından bir konuşma yapan Götebporg NCDK Eş Başkanı Abdullah Konya, Efrîn'in işgalinden katliam ve işgale sessiz kalan Batılı ülkeler ve Birleşmiş Milletler'i sorumlu tuttu. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere işgalci Türk devletinin yetkililerinin yargı karşısına çıkarılmalarını talep etti.

Batılı ülkelerin Türkiye'ye silah satmasını ve ekonomik yardımlarda bulunmasını da eleştiren Konya, İsveç halkı ve göçmenlere Türk ürünlerini boykot etmeleri ve yaz tatillerinde Türkiye'ye gitmemeleri çağrısı yaptı.

Kürtçe şarkı ve marşların çalındığı gösteride sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji YPG/YPJ” sloganları atıldı.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da Kürt gençleri, çeşitli siyasi partinin gençlik kolları ile ortaklaşa düzenledikleri eylemle Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Norveç parlamentosu önünde yapılan eyleme yaklaşı bin kişi katıldı.

Mitingde Norveç’teki Yarasanlar adına bir konuşma yapan Serwa Kazimi, Efrin’deki etnik temizlik uygulamalarının ve talanın kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kızıl Parti Gençlik Kolları başkanı Tobias Lund da Türkiye’nin cihadistler ile birlikte Erfin’de etnik temizlik yaptığına, tüm dünyanın da bu duruma sessiz kaldığına dikkat çekti.

Sosyalist Sol Parti milletvekili Freddy Øvstegård, Venstre Partisi gençlik kollarından Ane Breivik, Miljøpartiet De Grønne’nin gençlik Kollarından Rauand Ismail ve Kürt gençlik aktivisti Gashbin Salh birer konuşma yaptı. Eylem konuşmalar ardından "Her yer Efrîn, her yer direniş" sloganları ile sona erdi.