Göteborg'da PKK’nin kuruluşu coşkuyla kutlandı

İsveç'in Göteborg kentinde Kürtler ve dostları, PKK'nin kuruluşunun 41. yıl dönümünü düzenledikleri bir etkinlikle kutladı.

Etkinlik devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve Ey Raqip marşının söylemesiyle başladı.

Kürt siyasetçi Abdullah Deveci, PKK'nin kuruluşunun Kürt halkının özgürlük mücadelesinde yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. Deveci, bir grup gencin kurduğu PKK'nin aradan geçen 41 yılda Kürdistan'ın dört parçasında Kürt halkının özgürlük mücadelesine önderlik eden muazzam bir güce dönüştüğünü ve büyük başarılar kaydettiğini söyledi.

PKK'nin gelişimi 1978, 1984 ve 1990'da yıllarda yaşanan gelişmelerden somut örnekler vererek katılımcılarla paylaşan Deveci, konuşmasını Rojava devrimi ve Türk devletinin Kürt halkına yönelik düşmanca tutumu üzerinde yoğunlaştırdı.

Türk devletinin Başur ve Bakur'da sürdürdüğü yoğun soykırım operasyonlarına rağmen PKK'nin süreçten başarıyla çıktığını ve düşmana büyük darbeler vurduğunu söyledi.

Kürt Özgürlük Hareketinin Rojava ve Kuzey Suriye'de üçüncü yol siyaseti uygulayarak Rojava'da kadınlar ve azınlık halkların yer aldığı adil, eşitlikçi, ekolojik ve feminist bir sistemi kurduğunu belirten Deveci, “Rojava halkları ve Özgürlük Hareketinin Türk devletinin sistemi yıkma ve Rojava'yı işgal etme girişimlerine karşı direnişinden zaferle çıkacağından kimsenin kuşkusu olmamalı” dedi.

Kürdistanlılar ve dostlarına Rojava devrimi ve PKK'yle dayanışmaları güçlendirmeleri çağrısı yaptı.

PKK'nin kuruluşunu anlatan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve bazı gerillalarla yapılan söyleşileri içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sanatçılar Hozan Kewa, Mohammad Taha, Feriboz Karami, Fixan Xelil'in söyledikleri marş ve stranlar eşliğinde halaya duran Kürtler ve dostları, “Bijî PKK”, “Bijî Serok Apo” ve ”Öcalan'a özgürlük” sloganlarını attı.