Göteborg’de Çekdar Amed için taziye, şehitler için anma

22-26 Haziran günleri Rakka’nın özgürleştirilmesi hamlesinde 8 yoldaşıyla birlikte şehit düşen YPG savaşcısı Çekdar Amed (Sercan Subaşı) için İsveç’in Göteborg ilindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde 2 gün taziye düzenlendi.

Kürdistan şehitleri Delil Qamışlı, Siyar Qamışlı ve Polat Herekol’un da anıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Çekdar Amed’in akrabası Refik Amed, Çekdar Amed’in tüm Kürdistan halkının şehidi olduğunu ve Amed’in binlerce özgürlük savaşçısı gibi Kürt halkının statüsünü kazanması için yaşamını feda ettiğini söyledi.

Küt halkının amacına ulaşana kadar mücadeleyi kesintisiz olarak sürdüreceğine olan ilancını dile getiren Amed, şehitlere sahip çıkmanın yolunun onların yarım bıraktığı mücadele ve savaşımları yükseltmekten geçtiğine vurgu yaptı.

Şehitlerin yaşam ve mücadelelerini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından konuşmalar yapan Siyar Qamışlo’nun babası Ahmed Mohammed ve Delil Qamışlo’nun ağabeyi Gazi Agit Qamışlo,  Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt Halkının şehitlerine sahip çıktığını ve bağrına bastığını belirttiler. Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkının şehitlerin ihtilalci ruhlarıyla mücadeleyi Kürdistan’ı özgürleştirene kadar yılmadan sürdüreceklerine olan inançlarını dile getirdiler.

Şehit Amara Koçer’in aile ve yakınlarının da hazır bulunduğu etkinlikte, Göteborg Demokratik Halk Kürt Merkezi Başkanı Apo Kayar ve Cami İmamı Abdullah Kobani, konuşmalarında şehitlerin Kürt halkı açısından taşıdıkları önemi ele alan konuşmalar yaptılar, şehitlerin yakınları ve Kürt halkına başsağlığı dilediler.

Taziye ve anma etkinlikleri “Şehit Namırın” sloganının atılmasıyla son buldu.