Göteborg'de Öcalan'ın özgürlüğü için eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle İsveç'in Göteborg ilinde cumartesi günü bir eylem gerçekleştirildi.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine il meydanında gerçekleşen eylemde “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış” yazılı pankart, tecridi kınayan dövizler, Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşındı.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Abdullah Konya, Türk devletinin Öcalan'a tecrit uygulayarak uluslararası yasaları ihlal ettiğini ve insanlık suçu işlediğini, milyonlarca Kürdün iradem dediği Öcalan'a yönelik tecridin hiçbir biçimde mazur gösterilemeyeceğini söyledi.

Batılı ülkeler ve İsveç'in tecrit ve Kürt Halkına yönelik saldırılar karşısında suskun kalmasını eleştiren Konya, İsveç ve Avrupa halklarından hükümetlerinin tutumunu kınamalarını istedi. CPT'ye de görevini yerine getirmesi ve İmralı'ya giderek Öcalan'ı ziyaret etmesi çağrısı yaptı.

Gösteride “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış”, “Öcalan serbest bırakılsın”, “Katil, faşist Erdoğan”, “Öcalan halktır, halk biziz”, “Biji Serok Apo” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.