Göteborg ve Frankfurt’ta tecride karşı kesintisiz eylem

İsveç'in Göteborg ile Almanya’nın Frankfurt kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak ve Leyla Güven ve açlık grevi direnişlerini sahiplenmek için eylem ve etkinliklerini kesintisiz sürdürüyor.

Dün eylem sırası Kürdistanlı gençlerdeydi. Tevgera Cîwanen Şoreşger üyesi gençler, Göteborg'nin en işlek caddeleri ve alış veriş merkezlerinde İsveç halkını Öcalan'a uygulanan tecrit ve açlık grevi eylemleri hakkında bilgilendirmek için yüzlerce bildiri dağıttı.

Halkı sözlü olarak da bilgilendiren gençler, üzerinde Leyla Güven'in resminin de bulunduğu açlık grevlerini anlatan afişleri Göteborg'de ilan tahtaları ve duvarlara astı.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin geçen hafta yapılan kongresinde tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdüren eylemcilere destek vermek için her gün eylem ve etkinlik yapma kararı alınmıştı.

Kongre kararı gereği her gün kadınlar, gençler ve oluşturulan komisyonlar, sırasıyla etkinlik düzenliyor.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlı gençler de kent merkezinde bir eylem düzenledi.

Açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla üzerinde İngilizce “#AçlıkGrevi” yazan ağızlıklar takan gençler eylemlerinin amacına ilişkin dövizler taşıdı.

Eylemde yapılan konuşmalarda ise, “Süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olan ve tecridin kaldırılmasını isteyen herkesi 24 saatlik bir eyleme çağırıyoruz. 24 saat boyunca herkesi açlık grevindeki arkadaşlarımız gibi ağızlıklar takmaya ve üzerine #Hungerstrike (yani #AçlıkGrevi) yazmaya çağırıyoruz. Kamuoyunda açlık grevlerine karşı bir duyarlılık oluşturmak zorundayız. Leyla Güven’in eylemini tamamen görmezden gelen basın kurumlarını protesto etmeliyiz. Gençlik olarak bu görev en çok bize düşüyor. Gelin bu direnişi birlikte daha da büyütelim” denildi.