Graz, Parma ve Kassel’de Türk devleti protestosu

Avusturya’nın Graz, İtalya’nın Parma ve Almanya’nın Kassel kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına Avrupa’dan tepkiler sürüyor.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde HBF’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırısını protesto etti.

Bildirilerin dağıtılıp okunduğu eylem “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Yaşasın Rojava mücadelesi”, “Faşist, terörist, diktatör Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

PARMA

İtalya’nın Parma kenti ve ilçelerinde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

Parma'nın La Paz futbol kulübü oynadığı maça Rojava ile dayanışma mesajı içeren bir pankart açarak başladı. YPG, YPJ bayrakları eşliğinde sloganlar da atıldı.

Fidenza’da ise belediye önünde bir eylem düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, İtalyan hükümetine ve Avrupa Birliği’ne bir an önce harekete geçmesi çağrısı yapıldı. Eylem "Katil Erdoğan" sloganlarıyla sona erdi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de Konigsplatz’da bir eylem düzenlendi. Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının da taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin bir an önce Rojava’dan çıkması gerektiği dile geldi.

Konuşmalarda dünyanın yaşananlara sessiz kalmaması gerektiği de vurgulandı.

Eylemden sonra Kürdistanlılar ve dostları, dün sabahın erken saatlerinden itibaren Krauss-Maffei Wagmann silah fabrikasında eylem yapan ve ardından gözaltına alınan aktivistlerin tutulduğu polis merkezine kadar yürüdü.

Kitle, aktivistler serbest bırakılıncaya kadar burada eylem yaptı.