Güney Fransa’daki 3 günlük yürüyüş mitingle sona erdi

Güney Fransa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen 3 günlük uzun yürüyüş bir mitingle sona erdi.

Güney Fransa’nın Bouches-du-Rhône bölgesinde Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine de dikkat çekilen uzun yürüyüş bugün bir miting ile sona erdi.

Martigues Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe Marsilya, Bordeaux, Montpellier, Draguinignan ve Toulouse’tan 147 kişinin katıldı.

Öcalan üzerindeki tecrit, 15 Şubat komplosunu ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal tehditlerini kınayan eylemciler, açlık grevi eylemcileri ile dayanıştı.


Bugün sabah saatlerinde St. Antoine’dan Marsilya’ya yürüyüş 300 kişi ile başladı. Öğlen saatlerinde Joliette Meydanı’na ulaşan kitle, burada ise binlerce kişinin katılımı ile bir miting düzenledi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde DTM ve Arin Mirkan Kadın Meclisi adına birer konuşma yapıldı.

Açlık grevi direnişlerinin selamlandığı mitingde sırasıyla, Kürtlerle Dayanışma ve Özgürlük Derneği Genel Sekreteri Joel Dutto, Fransız Komünist Partisi Uluslararası Sözcüsü Josiane Durrieu, Sol Parti Ulusal Sözcüsü Helène Lacacheux, Marsilya İnsan Hakları Derneği Başkanı Bernard Eynaud, Kürtlerle Dayanışma Derneği Toulouse sözcüsü Pierre ile NPA 13 Marsilya Temsilcisi Jean Marie Battini söz aldı.

Miting konuşmalardan sonra, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Leyla Güven” sloganları ile sona erdi.