Güney Kürdistanlı aydınlardan Berlin’deki eylemcilere ziyaret

Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret eden bir grup Güney Kürdistanlı aydın, Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını talep ettiler.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt aktivistler Mele Mustafa Tuzak 126 gün, Şiyar Xelil 113 gün, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur ise 110 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemindeler. Daha önce Kassel, Duisburg ve Nürnberg kentlerinde açlık grevi direnişine katılan aktivistler, geçtiğimiz Mart ayından itibaren eylemlerini toplu şekilde Berlin’de sürdürme kararı almışlardı.

NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde devam eden eylemcileri son olarak Güney Kürdistanlı bir grup aydın ziyaret etti. İmralı’daki tecridin kaldırılması talebiyle başlayan direnişe destek verdiklerini belirten “Civata Rewşenbirî ya Azad” üyesi aydınlar eylemcilerle bir süre sohbet ettiler.

Grup adına konuşan Siyabend Harikî “Sizler bu eyleminizle yalnız değilsiniz, sesiniz her yerde duyuluyor. Umarız en yakın zamanda amacınıza ulaşırsınız” dedi. Şair Ahmed Balayî ise AKP rejiminin Kürdistan’ın dört parçasında yürüttüğü imha ve inkar siyasetine dikkat çekerek, Kürt halkının bu dönemde kuracağı birliğinin önemine vurgu yaptı.